Taşınmaz satışıyla ilgili ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, İstanbul'un Beykoz İlçesi Kanlıca Mahallesi Halide Edip Adıvar Caddesi'nde yer alan 2 gayrimenkulün satışını 22 Mayıs 2014 Perşembe günü saat 14.00'de Bilkent-Çankaya/Ankara Radyo ve Televizyon Üst Kurulu merkez hizmet binasında adresinde yapacak. Gayrimenkuller için KDV hariç muhammen bedel 2 milyon 800 bin TL, geçici teminat bedeli ise 84 bin TL olacak.
İstekliler satın almayı düşündükleri konutun muhammen bedelinin yüzde 3'ü oranında geçici teminat verecekler. İhale dokümanı bedelsiz olarak temin edilebilecek. Satışı yapılacak konutlar, ihale tarihine kadar her gün 10.00 ile 16.00 saatleri arası görülebilecek.

İSTEKLİLER 2 ADET KONUT İÇİN TEKLİF VEREBİLECEKLER

İstekliler, teklif mektuplarını ihale günü saat 14.00'e kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Taşınmaz Mal Satış İhale Komisyon Başkanlığına teslim edecekler. Bu saatten sonra verilen teklifler kabul edilmeyecek ve açılmaksızın iade edilecek. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilecek. Posta ile gönderilecek tekliflerin ihale günü saat 14.00'ye kadar Taşınmaz Mal Satış İhale Komisyonu Başkanlığına ulaşması şart olacak. İstekliler 2 adet konut için teklif verebilecekler. Birden fazla konut için teklif verecek istekliler, her bir konut için ayrı ayrı teklif mektubu düzenleyecekler ve istenilen geçici teminatı verecekler.
İhale üzerinde kalan istekli, ihale sonucuna ilişkin tebligatı aldığı tarihten itibaren 7 işgünü içinde ihale bedeli üzerinden ihale karar damga vergisi ile katma değer vergisini ilgili vergi dairesine yatırmak ve ihale bedelinin tamamını peşin ödemek zorunda olacak. İhale sonucunun, istekliye elden tebliğ edilmesi halinde aynı gün/iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderilmesi halinde teslim edildiği tarih tarafınıza tebliğ tarihi sayılacak. Üst Kurul, ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte tamamen serbest olacak. (ANKA)