Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 30 Ekim'de yapılacak olan 2016 Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı için başvurular bugün itibariyle alınmaya başlandı. Peki başvurular ne zaman bitiyor? Sınav ücreti ne kadar? Sınava başvuru nasıl yapılır?

SINAVA BAŞVURU NASIL YAPILIR?
Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı (2016-Sayıştay Eleme), 30 Ekim 2016 Pazar günü Ankara’da yapılacaktır.
Adaylar, başvurularını ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek yapabileceklerdir.
Sınava başvurular, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri (Tüm il/ilçe ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri) aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacaktır. ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinin adresi ÖSYM’nin internet sayfasında yer almaktadır. ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.

SAYIŞTAY ELEME BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR? SINAV ÜCRETİ NE KADAR?
ÖSYM tarafından 30 Ekim'de yapılacak olan Sayıştay Eleme sınavı için başvurular 20-29 Eylül 2016 tarihleri arasında alınacak. Sınava katılmak isteyen adaylar sınav ücretini, belirlenen başvuru tarihleri içinde ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi ile ÖSYM'nin https://odeme.osym.gov.tr/ internet adresinden yatıracaklardır. Sınav ücreti 150,00 TL'dir.


SAYIŞTAY ELEME SINAVINA BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ