Türkiye Barolar Birliği –TBB, Teoman Evren konferans salonunda saat 13:00 de başlayacak olan toplantının açılış konuşmaları İstanbul Barosu Başkanı  Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal ve İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av.Alisbah Aydeniz Tuskan  tarafından yapılacak

Ssunumu İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Genel Sekreteri Av. Burcu Aslan, oturum başkanlığı  İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Başkanı Av. A.Metin Uracin tarafından yapılacak olan toplantıda CHP,Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Osman Faruk Loğoğlu, MHP, Milliyetçi Hareket Partisi Gurup Başkan Vekili, Mersin Milletvekili Mehmet Şandır,   Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal,  Barış ve Demokrasi Partisi Van Milletvekili Nazmi Gür, Yeni Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanun Tasarısının aşamaları ve süreci, yargı alemindeki yeri, kanun tasarısı kapsamında, Göç ve İltica Rejimi, Türkiye’de Sığınma Rejimi ve Uygulamalarına genel bakış, Sığınmacılık, Vatansızlık, Mültecilik, Sığınma Kampları, Çadır ve Konteyner Kentler ile Transit Geçişler ile Mültecilik konularında konuşmalar yapacaklar.

Toplantıda İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Av. Nil Merve Çelikbaş’ın ‘’ AB Uyum Yasaları  24.Fasıl Kapsamında İltica ve Göç  ‘’ konulu konuşmasının ardından toplantı, İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Av. Eif Sevüktekin, ‘’ Sığınmacılar İçin Adli Yardım Mekanizmaları’’ konulu konuşmasıyla devam edecek.

Helsinki Yurttaşlar Derneği Proje Direktörü Oktay Durukan ‘’Mültecilik, Uluslar arası koruma, Türkiyede Sığınma Rejimi ve Uygulamalarına genel Bakış’’ konulu konuşmasıyla devam edecek olan toplantıda Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler, İstanbul Barosu Eski Başkanı Av. Kazım Kolcuoğlu.  Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul Milletvekili Dr. Celal Dinçer, Cumhuriyet Halk Partisi, Hatay  Milletvekili Refik Eryılmaz, Ankara Barosu adına, Hacetepe Üniversitesi Göç ve Araştırmaları Merkezinden Yard. Doç.Dr. Can Ünver, İzmir Barosu avukatı, Mülteci – Der Genel Başkanı Av. Taner Kılıç Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanun Tasarısını değişik bakış acılarından ele aldıkları  tebliğler sunacaklar.

Toplantı soru – cevap bölümüyle tamamlanacak.

Tarih   : 20 Nisan 2013. Cumartesi. Saat: 13: 00 – 18:00

Yer    : Türkiye Barolar Birliği, Oğuzlar Mah. Barış Manço Cad. Av. Özdemir Özok Sok. No 8 06650 Balgat / ANKARA