Cumhuriyet'in haberine göre, Göreve başladığı dönemde TRT’nin personel sayısındaki fazlalıktan şikâyet eden TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, son yılların en büyük kadro alımı için düğmeye bastı. TRT Yönetim Kurulu, kuruma 890 yeni kadro ihdas edilmesi için RTÜK’ten onay aldı. Kurum, bu kadroların 185’ine, önümüzdeki günlerde kopya iddialarıyla ilgili tartışmaları süren KPSS sonuçlarıyla alım yapacak. Yedek alımlarla birlikte sayının iki katına çıkması bekleniyor.

TRT, bir süre önce RTÜK’e başvurarak halihazırda kullanılmayan 890 kadronun iptal edilmesini, bunun yerine 890 yeni kadro açılmasını istedi. Üst Kurul’a gönderilen yazıda, kadro istenen alanlar, stajyer muhabir, yapım ve yayın görevlisi, müfettiş yardımcısı ve uzman yardımcısı olarak sıralandı. 890 kadronun 866’sı kurum dışından, 24’ü de kurum içi nakiller için ayrıldı. RTÜK’ün istemi onaylamasının ardından hemen harekete geçen TRT yönetimi ihdas edilen kadroların 185’ini doldurmak için düğmeye bastı. Kurumun yeni personel alımına ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu çerçevede TRT 30 stajyer spiker, 13 stajyer muhabir, 137 yapım ve yayın görevlisi, 5 avukat alacak. Kurumun merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilecek personel için 10-11 Temmuz tarihlerinde yapılan ve daha sonra patlak veren kopya skandalıyla gündeme gelen KPSS’ye katılmış olma şartı aranacak.

İletişim fakülteleri isyan edecek

TRT’nin yeni kadrolarına iletişim fakültelerinin yanı sıra bilgi işlem, bilgisayar, resim-iş eğitimi, tiyatro, takı tasarımı, seramik, matematik ve bilgisayar bilimleri, yazılım mühendisliği, elektronik gibi bölümlerden mezun olanlar da başvurabilecek. İletişim fakültesi mezunlarının en önemli istihdam kaynaklarından biri olan TRT’nin bu politikasının binlerce iletişim fakültesi mezununun tepkisini çekmesi öngörülüyor. Genel ve özel şartları taşıyan adaylar, başvurularını TRT’nin internet adresi www.trt.net.tr üzerinden gerçekleştirecek. Başvurular 1 Kasım 2010’da sona erecek.

Daha önceki sınavlarda açtığı kadro kadar yedek aday belirleyen ve bunları da kadroya alan TRT yönetimi bu son operasyonla birlikte TRT’nin en büyük personel alımlarından birine imza atacak.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, göreve geldikten sonra yaptığı açıklamada, TRT’nin personel sayısındaki fazlalığa dikkat çekerek, “Bu kadro ile değil 5 kanal, 40 kanalı bile yönetirim” demişti. 2008 yılında kurum yasasında yapılan değişikliğin gerekçesinde de ihtiyaç fazlası personelin başka kurumlara kaydırılması yer almıştı. Buna karşın İbrahim Şahin yönetimindeki TRT’ye 23 Kasım 2007’den bu yana 1330 yeni personel alındı. (Cumhuriyet)