Türk Standartları Enstitüsü (TSE) merkez ve taşra birimlerinde istihdam edilmek üzere, 78'i lisans, 53'ü önlisans ve 12'si ortaöğretim mezunu olmak üzere toplam 143 adet kadrolu personel alacak.
Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre kurum çeşitli illerde istihdam etmek üzere farklı bölümlerden mezun 75 mühendis, 25 tekniker, 33 memur, 7 veri giriş operatörü, 1 veteriner hekim, 2 moleküler biyolog, 1 avukat kadrolarında alım yapacak.
Sözlü sınav yöntemi ile yapılacak alımlarda adayların mezun olduğu bölüm ile birlikte Türk Standardları Enstitüsünün ana faaliyet alanlarıyla ilgili konular, mesleki bilgi ve becerileri, genel yetenek ve genel kültür düzeyleri, muhakeme, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti ile davranış ve tepkilerinin Enstitüye uygunluğu değerlendirilecek. Giriş sınavında başarılı sayılabilmek için, sınav komisyonu üyelerinin her birinden 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almak kaydıyla, ortalamanın en az 70 puan olması şartı aranacak. Sınava girecek adayların şu şartlara sahip olması gerekiyor:
"Türk vatandaşı olmak, giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya erteletmiş olmak ya da askerlikle ilişkisi bulunmamak, Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak, görevini devamlı olarak yapmaya engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özrü bulunmamak, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 10-11 Temmuz 2010 ve 28 Kasım 2010 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2010-KPSS Lisans ve 2010 KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavlardan lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve kontenjanlara ve puan türlerine göre en yüksek puandan başlanarak yapılacak sıralama neticesinde alınacak personel sayısının 4 katı aday arasına girmek, Lisans mezunları için; ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)'nın yabancı dil bölümünden (İngilizce, Almanca ve Fransızca) en az 42 (% 70) soruya doğru cevap vermiş veya Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS 2009, 2010 ve 2011 yıllarındaki sınavlar) en az (C) düzeyinde puan almış olmak veya geçerlilik süresi dolmamış olmak kaydıyla TOEFL IBT Sınavından 65 ve üzeri, TOEFL PBT Sınavından 470 ve üzeri puan almış olmak, Yükseköğretim Kurulunca tabloda yer alan bölüm mezunları ile eşdeğer haklara sahip olduğuna karar verilen yurt içindeki yüksek öğretim kurumları ile denklik belgesi verilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanlar da diğer koşulları taşımaları ve başvuru esnasında gerekli belgeleri ibraz etmeleri kaydıyla müracaat edebileceklerdir."
Adaylar başvurularını 17-26 Ağustos 2011 tarihleri arasında "İş Talep Formu"nu doldurarak http://www.tse.org.tr internet adresinden elektronik ortamda veya Türk Standardları Enstitüsü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına (Necatibey Caddesi No: 112 06100 Bakanlıklar/Ankara) şahsen yapacak. Başvurular 26 Ağustos 2011 Cuma günü mesai bitimine (saat 17:30) kadar yapılabilecek. Posta ile yapılan başvurular ise kabul edilmeyecek.
Giriş Sınavına katılmaya hak kazandığı tespit edilen adaylar ve bunların yarısı kadar yedek adayın listesi ile sınavın tarihi ve yeri http://www.tse.org.tr adresinde ilan edilecek. Adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacak. Asil durumdaki adaylar; giriş sınavına katılabilmek için kurumdan istenilen belgeleri Enstitünün internet sitesinde ilan edilecek tarihler arasında mesai saatleri içerisinde Türk Standardları Enstitüsü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına elden teslim edecek. Sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacak.
Sınav, Enstitünün Necatibey Cad. No: 112 06100-Bakanlıklar/Ankara adresinde yapılacak.
Sınavı asıl ve yedek olarak kazananlar Enstitünün http://www.tse.org.tr web-sitesinde ve merkez binada herkesin görebileceği bir yere asılmak suretiyle ilan edilecek. Sınavda başarılı olanların Enstitüce kendilerine bildirilen süre içinde İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekiyor. Kazanan adayların, kendilerine bildirilen tarihe kadar istenen belgelerle birlikte müracaat etmeleri halinde atamaları yapılacak.(ANKA)
(ZHR/ORH)