Panel, 26 Mayıs 2010 Çarşamba günü saat 10.00 – 17.00 arasında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Anadolu Hisarı Eğitim Tesisleri’nde yapılacak.

Panelin açılış konuşmalarını İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı yapacak. Panel iki oturum halinde gerçekleştirilecek.

Panelin ilk oturumunu İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dr. Selçuk Demirbulak yönetecek.

Bu oturumda, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, “Türk Boğazlarında Seyir Emniyeti ve Risk Yönetimi ", Prof. Dr. Samim Ünan" Kurtarmanın Tekne ve Yük Sigortaları ile Müşterek Avarya Açısından Değerlendirilmesi", Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Baş Hukuk Müşaviri Av. Hasan Hürman, "TOF (Turkish Open Form) LOF (Lloyd's Open Form) Mukayesesi", Av. Tevfik Adnan Gür de "Kurtarmada Uygulamaya İlişkin Problemler " konusunu ele alacak.

İkinci Oturumu Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli yönetecek.

Bu oturumda Doç. Dr. Pınar Akan "Enkazın Kaldırılmasına İlişkin Nairobî Kuralları" İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman “Deniz Emniyeti Yasa Tasarısı,  Enkaz Hükümleri ve İlgili Mevzuat ", Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kurtarma Uzmanı Kaptan Nuri Kadayıf "Enkaz Kaldırma Operasyonu " konusunda bilgi verecek.



istanbulbarosu.org.tr