-BAKAN DİNÇER'DEN KARNE MESAJI-

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bakanlığın sitesinde yayınlanan "2011-2012 Eğitim Yılı Kapanış Karne Mesajı"nda, yüksek notların, ders başarısı hakkında bilgi verse de, hayatta mutlu ve başarılı olmak için yeterli olmayabileceğini belirtti. Velilere, çocuklarının karnelerini değerlendirirken, "doğrudan doğruya notlara odaklanmak yerine, çocuğun özelliklerini fark etmeye, onların eksikliklerini ve neye ihtiyaçları olduğunu belirlemeye" çalışmalarını öneren Dinçer, şunları kaydetti:

"Unutmayınız ki, karne çocuğunuz kadar, sizler için de bir muhasebe yapma imkanı vermektedir. Yıl boyunca anne ve baba olarak onun başarısı için neleri yeterince yapamadığınızı görmenizi sağlar. Sorumluluğunuz, çocuğunuzun en iyi ortamlarda eğitim almasını sağlamak ve maddi imkanlarınızı seferber etmekten ibaret değildir. Çocuğunuzun yeteneklerini keşfetmeye çalıştığı ve geleceğe ilişkin önemli yönelimler sergileyeceği bu dönemde, maddi desteğiniz kadar ona sunacağınız manevi desteğin sağlayacağı huzura da ihtiyacı olacaktır. Bu sebeple hep birlikte bir empati yapalım ve onun beklentilerini ve ihtiyaçlarını anlamaya çalışalım. Unutmayalım ki, her çocuk özeldir. Farklı yetenek ve gelişim özelliklerine sahiptir. Eğitimde başarı için çocuğu doğru tanıma, onun özellikleriyle uyumlu bir eğitime yönlendirme, karne başarısı kadar önemlidir."

Dinçer, öğrencilere, aldıkları karnelerin belli bir dönem içerisinde sergilemiş oldukları çabayı gösterdiğini hatırlatarak, "Aldığınız sonuçları tüm eğitim hayatınızı etkileyecek şekilde yorumlamayınız. Başarılı iseniz ve iyi bir karne almışsanız, bu yarını ihmal etmeniz anlamına gelmemelidir. Aldığınız notlar istediğiniz düzeyde değilse, ümitsizliğe kapılmayınız. Bugün notlarınız kötü olsa da, bundan sergileyeceğiniz bilinçli çalışma ve çabalar sizi çok daha iyi noktalara götürebilir" dedi.
Öğretmenlik mesleğinin hem zihin hem de gönül işi olduğunu belirten Dinçer, öğretmenlere de şu mesajı verdi:

"Birçoğunuzun zor şartlar altında ve üstün gayretle önemli başarılara imza attığınızı biliyorum. Bu sebeple, bu dinlenmeyi en az öğrenciler kadar sizler de hak ettiniz. Sürekli değişen dünyada ve pek çok yeniliğe imza attığımız kendi eğitim sistemimizde sizlerin de kişisel ve mesleki gelişiminizi ihmal etmeyeceğinize inanıyorum. Yeni eğitim dönemi için, bizler de sizin etkin bir hazırlık yapabilmeniz için gerekli katkıyı yapacağız. Bütün bu duygu ve düşüncelerle hepinizi tebrik ediyor, mutlu ve huzurlu bir tatil diliyorum."


Anka