Bu yaz üniversiteler açısından “sıcak” geçecek. Çünkü ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi’nin de aralarında bulunduğu 18 üniversitede önümüzdeki ay rektörlük seçimleri var. Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 2008 ve 2012 yıllarında bu üniversitelere atanan rektörlerin görev süresi doluyor. Yeni rektörler seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanacak.

9 REKTÖR ADAY OLAMAYACAK


Aralarında ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar’ın da olduğu 9 üniversitenin rektörleri görevde iki dönemlerini doldurdukları için bir daha rektörlük yarışında yer alamayacak. YÖK Kanunu’na göre aynı isim rektör olarak 4’er yıllık sürelerde iki kez görev yapabiliyor. İki dönem görev yapıp görev süresini dolduran diğer isimler ise şöyle: Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek.
2012’de göreve gelen ve aralarında Boğaziçi, İTÜ rektörlerinin de bulunduğu 9 isim rektörlük görevinde ilk dönemini tamamlayacak. Bu isimlerin rektör seçimlerinde tekrar aday olma hakkı bulunuyor. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal yeniden aday olacağını açıklayan isimlerden