Öğretmen olup emekliye ayrılan 67 yaşındaki kadın, iki yıl önce aftan yararlanarak aynı fakültede öğrenim görmeye başladı. Sınıf arkadaşlarının "Aynur teyze" diye hitap ettiği öğretmen emeklisi, yatay geçiş yaptığı Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesininin ikinci sınıfında öğrenimine devam ediyor.
 
ANARŞİ YÜZÜNDEN EĞİTİMİNE ARA VERDİ
 
Emekli sanat tarihi öğretmeni Cemile Aynur Üstündağ (67), çok iyi bir puanla yerleştiği İÜ Hukuk Fakültesine, 1967'de anarşi yüzünden ara verdiğini ve buna hem kendisi hem de babasının çok üzüldüğünü söyledi.
 
'ÖĞRENİMİME DEVAM ETMEYİ HEP İSTEDİM'
 
Gazi Eğitim Enstitüsüne kayıt yaptırıp mezun olduktan sonra birçok ilde 30 yıl öğretmenlik yaparak emekliye ayrıldığını dile getirdi. Üstündağ, şöyle devam etti: "Yalova Lisesi dahil olmak üzere Türkiye'nin değişik illerinde öğretmenlik yaptım ancak bırakmak zorunda kaldığım hukuk öğrenimine devam etmeyi hep istedim. Bundan iki yıl önce üniversite öğrencileri için af çıktı. Eşimle konuştuk ve bu fırsatı değerlendirmeye karar verdim. 1967'de ayrıldığım İÜ Hukuk Fakültesine kayıt yaptırdım. Orada bir yıl öğrenim gördükten sonra Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesine yatay geçiş yaptım. Seneler önce bırakmak zorunda kaldığım hukuk fakültesini okumak içimde bir uhdeydi. 30 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra öğrenci affından yararlanarak tekrar hukuk eğitimi almam beni son derece mutlu ettti. Yaşımdan dolayı hiçbir sıkıntı yaşamadım. Burada öğrenci arkadaşlarım ve öğretmenlerimle çok mutluyum. Birbirinden değerli hocalarımız var. Öğretmenlerimiz çok genç ama kendi branşlarında çok deneyimliler. Çoğu hocalarımın, öğretmeni olabilecek yaştayım. Öğrenci arkadaşlarımın da bazılarının annesi, bazılarının anneannesi olacak yaştayım. Bundan gurur duyuyorum."


ÖĞRENCİLERDEN YÜKSEK NOT ALIYOR
 
Fakültede 126 arkadaşı bulunduğu bilgisini veren Üstündağ, hepsiyle ilişkilerinin iyi olduğunu ve kendisine "Aynur teyze" diye hitap ettiklerini anlattı.
 
Cemile Aynur Üstündağ, bazen iyi notlar aldığında sınıf arkadaşlarının, "Aynur teyze bizden daha yüksek not alıyor" diyerek motive olduğunu ve daha çok çalıştıklarını belirtti.
 
Annesi ve babasının da öğretmenlik yaptığı bilgisini veren Üstündağ, "Öğretmenliğim boyunca öğrencilerimi çok sevdim. Ömrümün sonunda tekrar öğrencilerin arasına bu sefer bir öğrenci olarak döndüğüm için çok mutluyum" ifadesini kullandı.
 
'MADDİ BEKLENTİM YOK'
 
Öğrenimini, içindeki özlemi gidermek ve hukuk eğitimine duyduğu ilgiden dolayı sürdürdüğüne işaret eden Üstündağ, hiç kimsenin, "okulun, okumanın yaşı geçti" diye umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini söyledi. "Okumanın yaşı yoktur" sözünün en iyi örneğinin kendisi olduğunu anlatan Üstündağ, şunları kaydetti: "Herkesin okumasını istiyorum. Özellikle kadınların, evlerinde hiçbir şey yapmasalar dahi kültürlü birer anne olmaları bile onlar için çok büyük bir değerdir. İki hafta sonra ikinci sınıfı bitireceğim. Allah izin verirse hukuk fakültesini bitirdiğim zaman hocalarımdan öğrendiğim bilgileri, insanlara faydalı olmak için insanlık yararına kullanmak istiyorum. Bu yaştan sonra benim artık bir maddi kazanç düşünmem söz konusu değil. Hiçbir maddi beklentim yok. Ufak bir maddi kazanç elde etsem dahi o kazançla öğrenci okutmak istiyorum."
 
REKTÖRDEN TEŞEKKÜR
 
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise Üstündağ'ı azminden dolayı her zaman takdir ettiğini dile getirdi.
 
Böyle başarılı bir öğrenciyle beraber olmaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Eruslu, "Bizi tercih ettiğinden dolayı sayın öğrencimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.