Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurulan ve dünyanın önemli sanatçılarını bünyesine katan ARUCAD Üniversitesi’nin Türk dünyasındaki yetenek avı start aldı. Öğrencilere burs vermek için oluşturulan yetenek avının ilk durağı Azerbaycan olurken, sınava ilgi ise büyüktü.

Arkın ailesi tarafından kurulan ARUCAD Üniversitesi; Türk dünyasında yetenek avına çıktı. Öğrencilere burs vermek için oluşturulan yetenek avının ilk durağı ise Azerbaycan oldu. Bakü’deki Odlaryurdu Üniversitesi’nde toplanan çok sayıda öğrenci, güzel sanatlar ağırlıklı KKTC ARUCAD Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi’nin İç Mimarlık, Plastik Sanatlar, Endüstriyel Tasarım gibi yeteneğe dayalı bölümlerine girebilmek için kıyasıya yarıştı. Sınav öncesi üniversitenin Öğretim Görevlisi Korhan Akbaytogan, öğrencilere kurumun ve yapılan yetenek sınavının prensiplerini anlatan kısa bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Sınav organizasyonunu sağlayan Master Kariyer Akademi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Yıldız, ilgiden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Azerbaycan’da müthiş bir sanat merakıyla karşılaştık. Ancak maalesef bu gençlerin heyecanını karşılayan gerçek sanat üniversitesi bulmak kolay değildi. Yaptığımız araştırma sonrasında Türkiye’deki bir üniversite yöneticisi olan Sayın Ekrem Çalkılıç vasıtasıyla ARUCAD’ı bulduk ve gördük ki Azerbaycanlı öğrencilerin yeteneğiyle bu üniversitenin sanat aşkı birleşirse çok güzel şeyler olabilir. Hemen üniversiteye müracaat ettik. Sağ olsunlar onlar da bizi kırmadı ve Azerbaycanlı çocuklara burs vererek kucak açtılar. Sonunda binlerce öğrenci arasından ilk elemeleri yapıp sanatkar gençleri bulduk. Şimdi onlardan en iyilerine bir dünya üniversitesi olan ARUCAD’lı olmanın keyfini yaşatacağız” diye konuştu.

ARUCAD Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi’nin Türk dünyasındaki yetenek avı önümüzdeki günlerde Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan’da da devam edecek.