Bakan Avcı, “Kayıt olup hiç okula gelmeyen öğrencilerle öğrenciler hangi okula gelmedilerse o sınıftan devam edecekler.” dedi.

Bakan Nabi Avcı, Aydın Üniversitesi'nin Florya yerleşkesinde düzenlediği ‘Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı' konulu toplantıya katıldı. Programa Bakan Avcı'nın yanı sıra; İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli ve çok sayıda öğretim görevlisiyle öğrenci katıldı.

Program çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Avcı, ilköğretim okullarında sınıfta kalmanın yeniden uygulanacağı yönündeki haberlere değindi. Avcı, “Sınıfta kalmanın yeniden gelmesi mümkün değil. Bununla ilgili yapılan açıklama, kayıt olup hiç okula gelmeyen öğrencilerle ilgili. Hiç okula gelmeyen öğrenciler hangi okula gelmedilerse o sınıfta devam edecekler. Yani birinci sınıf öğrencisi hiç okula gelmemiş, hiç devamı yok, hiç okula uğramamış, ertesi yıl okula gelip ikinci sınıfa geçmek istiyor ama olmaz. Ne yapmak gerekiyor, onu birinci sınıftan başlatmak gerekiyor. Diğer konularda bir değişiklik yok. Devam eden öğrenciler için eski uygulama devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

‘ALKOL SATIŞINDA OKULA 100 METRE, İYİ MESAFE'

Okulların 100 metre mesafesine kadar içki satışının yasaklanmasıyla ilgili Bakan Avcı, “İyi bir mesafe.” cevabını verdi.

Avcı, Lise son sınıfı öğrencilerine verilen sınav izin hakkının Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girecek öğrencilere de verilip verilmeyeceğiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Avcı, “SBS zaten çok yaklaştı. Dolayısıyla ona gerek yok. Ama diğer öğrenciler için vakit vardı. Onları rapor kandırmacasından kurtarmamız gerekiyordu.” ifadelerini kullandı.

Avcı son olarak şunları söyledi: “Anadolu Öğretmen Liseleri'yle ilgili herhangi bir kapatma kararımız yok. Yatılı bölge okullarının da durumlarını gözden geçiriyoruz. Anadolu Öğretmen Liseleri'ne yine sınavla öğrenci alınacak.”



Kaynak: CİHAN