Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS'ye giren 1.2 milyon adayın puanının yeniden hesaplanacak olmasıyla ilgili, "Bu bir danıştay kararı değil idari mahkeme kararı" dedi

Bakan Avcı, Ankara 18. İdare Mahkemesinin SBS sonuçlarının yürütmesini durdurmasına ilişkin, "Bu sınav sonucunda okullara yerleşmiş olan çocuklarımız rahat olsunlar, aileleri rahat olsun, velilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz endişe etmesinler. Hiçbir çocuğumuzun hak kaybı söz konusu olmamıştır, olmayacaktır. Hiçbir çocuğumuzun yerleştiği okuldan bir başka yere gönderilmesi gibi bir şey söz konusu değildir, bunlar çocuklarımızın tümü için kazanılmış haktır, bu haklarının en büyük savunucusu Milli Eğitim Bakanlığı'dır" dedi.

Bakan Avcı'nın açıklamalarından satırbaşları;

"1 Ağustos'ta mahkemeye cevabımızı gönderdik. 718 öğrencinin Almanca, Fransızca'dan sınava girdikleri halde İngilizce cevap anahtarıyla işlem yapılmış Hemen fart ettik ve gerekli çalışmayı yaptık, o öğrencilerimizin doğru puanlarını sisteme girdik. Herhangi bir sorun yaşanmayacağı savıyla bu kararı mahkemeye bildirdik 1 Ağustos 2013 tarihinde.

"TEDBİR O TARİHLERDE ALINABİLİRDİ"

Dava Temmuz'da açılmış. Bu bir Danıştay karar değil. İdare mahkemesinde. Görüşümüzü 1 Ağustos'ta bildirmişiz. Temmuz, Ağustos, eylül, ekim geçmiş, ocak geçiyor. Tatile 10 gün kalmış. Öğrencilere yerlerine yerleşmiş. Şimdi yürütmeyi durdurma kararı gecikmesinde sakınca görülen hallerde verilir. Okullar eylülde açılmış. Mahkeme gecikmesinde sakınca gördüyse tedbir o tarihlerde alınabilirdi. Temmuz 2013'de açılmış dava.

"ÜST MAHKEMEYE İTİRAZIMIZI YAPIYORUZ"


15 Ocak 2014 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı verilmiş. Bir üst mahkemeye itirazımızı yapıyoruz. Hakkaniyetle değerlendirileceğine inanmak durumundayız. Çocuklarımız rahat olsunlar, bu sınav sonucunda okullara yerleşmiş çocuklarımız velilerimiz endişe etmesinler. Hiçbir çocuğumuzun hak kaybı kaybolmadı, kaybolmayacaktır.

"ZAMANLAMA MANİDAR MI?"

Bu söz özellikle çok kullanılıyor bu aralar. Söylemek istemiyorum ama dava Temmuz’da açılmış. Aradan aylar geçmiş. Okullara yerleştirme yapılmış, dersler başlamış. Böyle bir karar verilmiş. MEB burada. Onların hakkını savunacak tedbirleri almıştır. Bölge İdare Mahkemesi’nin kararını bekleyelim. O yüzden fazla konuşmak istemiyorum.

"SİZLERDEN YARDIM İSTİYORUM"

Sonuç umarım herkesi rahatlatacak şekilde olur, gerekli tedbirleri alıyoruz MEB olarak. Bir konuşmada bir konuyu işliyoruz, dershaneler konusunda konuşmayacağım. Medyanın yardımını rica ediyorum. İnsanlarımız endişelendi. Bu kaos havasının geçmesi için sizlerden de yardım istiyorum.

"ENDİŞEYE KAPILMAYIN"

Hiçbir çocuğumuzu mağdur etmeyiz, etmeyeceğiz. Okulundan alınıp başka bir okula gönderilmesi mümkün değil, bu kazanılmış bir haktır. Velilerimiz rahat olsunlar, endişeye kapılmasınlar."