Eskişehir'de, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden 4 üzerinden 3,98 puanla mezun olan hükümlü, cezaevinde düzenlenen törende kep attı.
Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, 35 yaşındaki hükümlü Yakup Karadağ için mezuniyet töreni düzenlendi.

Karadağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, boş zamanlarını değerlendirmek için başladığı eğitim serüveninin, üniversite mezuniyetine kadar geldiğini söyledi.

"EN İYİSİNİ YAPMAK İÇİN KENDİME SÖZ VERDİM"

Cezaevi şartlarında 4 yıl boyunca derslerine konsantre olduğunu anlatan Karadağ, şöyle konuştu:
"Biz cezaevindeyiz. Zamanımız boş geçiyor. Açıkça söylemek gerekirse bir şeyler yapmam gerekiyordu. Açıköğretim okuyan birkaç arkadaşımı görünce heveslendim. Fakat kendime şart koştum, yaparsam en iyisini yapmak için kendime söz verdim. Bu şartlarda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Mezun oldum ve çok mutluyum."

Cezaevindeki mahkumların, iyi hissetmeleri için kendilerine hedefler koyması gerektiğini vurgulayan Karadağ, şöyle devam etti:
"Dışarıdayken bu öğrenim aşamalarını bilmiyordum, ilgilenmiyordum da diyebilirim. Ama burada bir şeyler üretmek zorundasınız. Ancak bu sayede gelişmeye devam edebiliriz. Mahkum arkadaşlarıma tavsiyemdir, yapabildikleri her neyse, en iyisini yapsınlar. Çalışsınlar. Şu an 18 yıl daha cezam var. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 2. sınıftayım. Bu bölümü de bitirdikten sonra yüksek lisans yapmak istiyorum. Hedef koymak ve istikrarlı olmak gerekiyor."

"BİRÇOK İNSAN ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR"

Törene katılan AÜ Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney de öğrencileri Karadağ'ın birçok insana örnek teşkil ettiğini belirtti.

Türk dili ve edebiyatının, açıköğretim fakültelerindeki en zor bölümlerden biri olduğuna işaret eden Güney, "Bazen öğrencilerimizle karşılaşıyorum. Hep 'Okumak istiyorum ama okuyamıyorum. Keşke başarabilsem' diyorlar. Fakat burada bu başarıyı elde eden öğrencimiz bunu nasıl elde etti? Zor bir ortamda, kararlılıkla, gayretle başarıyı elde etmiş olması, okulumuzu çok gururlandırdı. Kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Özdemir ile Prof. Dr. Güney, bölümden 4 üzerinden 3,98 puanla mezun olan Karadağ'a diplomasını verdi.

Kepini havaya atan Karadağ, daha sonra törene katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.