Eğitim İş Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) anaokullarında rehber öğretmen bulundurma zorunluluğunun kaldırılmasına karşı açtığı davayı kazandı. MEB, ilgili düzenlemeden sonra, anaokullarında çalışan rehber öğretmenleri görevlerinden almış, görev yerlerini değiştirmişti.

25 Kasım 2016 tarihinde uygulamaya karşı dava açan Eğitim İş, uygulamanın durdulduğunu bu açıklamayla duyurdu:

“Milli Eğitim Bakanlığı 18.06.2014 tarihli yönetmelikle Anaokullarında rehber öğretmen normunu kaldıran daha doğrusu Anaokulunda rehber öğretmen normuna yer vermeyen düzenlemeye imza atmıştı.

Bu düzenlemeden sonra MEB bu okullardaki Rehber Öğretmenleri görevden almış okullarını değiştirmişti.  Bu düzenleme de Danıştay 16.dairesi tarafından eksik düzenlemeden durdurulmuştu.
Rehber Öğretmenleri sevindiren bu karardan sonra MEB bu kez yönetmelikte değişikliğe giderek Anaokulları hariç ibaresi koyarak yeniden Anaokullarında rehber öğretmen bulunmaması gerektiğine ilişkin düzenleme yapmıştı.

Uygulamanın yanlışlığı konusundaki tüm itirazlarımıza rağmen MEB’in geri adım atmaması üzerine 25.11.2016 tarihli bu düzenlemeye karşı da dava açtığımızı duyurmuştuk.

Görülen davada Danıştay davamızı haklı görmüş ve yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.

MEB'in temelsiz,  bilimsel gerçeklerden ve gerekçelerden uzak tavrı ve ısrarının hukuka aykırılığı yargı tarafından bir kez daha ispatlanmıştır. Bu kararla birlikte MEB, derhal bu ısrardan, vazgeçmeli, düzenleme yapmalı ve görevden aldığı öğretmenleri okullarına iade etmelidir. 
MERKEZ YÖNETİM KURULU”