Eğitim-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in adaletsiz yönetim anlayışıyla, eğitim ve bilim çalışanlarına kan kusturduğu ileri sürüldü. Bu kapsamda Eğitim-İş'in Dinçer yönetimi döneminde çıkarılan 2012 Yılı Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzu'nun bazı hükümlerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali amacıyla Danıştay'da dava açtığının hatırlatıldığı açıklamada, "Danıştay 2. Dairesi açtığımız davada, yürütmeyi durdurma incelemesini tamamladı. Buna göre Danıştay, il içi yer değişikliği talebinde bulunan öğretmenlerin tercih sayılarının, yönetmeliğe aykırı olarak 25 yerine, 5'le sınırlandırılmasına yönelik düzenlemenin yürütmesini durdurmuştur" denildi.

Daire'nin kararında, kılavuz ekinde yer alan ve sıraların sadece 1(bir) defa, 01-02 Ağustos 2012 tarihlerinde işletilmesi öngören "2012 yılı il içi yer değiştirme takvimi"nin yürütmesinin de durdurulduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Danıştay, 06 Mayıs 2010 tarihinden önce sözleşmeli öğretmen olarak görev yaparken KPSS puanı ile kadroya geçen öğretmenlerin yer değiştirme haklarını ellerinden alan düzenlemenin yürütmesinin durdurulmasına yönelik talebimizi ise 2'ye karşı 3 oyla reddetmiştir. Karara şerh düşen iki yüksek yargıç, hukuka aykırı düzenlemenin başarının cezalandırıldığı yönünde bir algı yaratacağını ifade ederek, hakkaniyete aykırı düzenlemenin KHK'nin çıkarılış amacına aykırılık oluşturduğunu son derece sağlıklı bir gerekçeyle ortaya koymuşlardır. KPSS mağdurları açısından adeta direkten dönen adaleti er geç tecelli ettireceğiz. Mağdurların haklı davalarında inançlarını asla yitirmemelerini, sorunu sürekli diri tutarak mücadelemize güç vermelerini bekliyoruz. Mağdurların, Genel Kurul'un huzuruna taşıyacağımız uyuşmazlığa müdahil olmalarının önüne hukuki engel yoktur."

 Açıklamada, Danıştay'ın il içi isteğe bağlı yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerin, iller arasında yer değiştirme başvurusu yapmalarını engelleyen hükmün; 3 yıllık çalışma süresinin hesabına esas alınan "15 Eylül" tarihinin; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine ayrıcalık getiren hükmün de bu aşamada yürütmesinin durdurulması koşullarının oluşmadığına karar verdiği belirtilerek, "Sendikamız, başta KPSS mağduriyetine neden olan hüküm olmak üzere talebimize aykırı hükümlerin yürütmesinin durdurulması için dosyayı süratle Genel Kurul'un huzuruna taşıyacaktır" denildi. (ANKA)