Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin ilk mezun öğrencilerinden olan ayrıca 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’ni bitiren 45 yaşındaki Selçuk Turan büyük ilgi gördü. İş hayatını Bimeks Bilgi Teknolojileri Koordinatörü olarak sürdüren Turan, “Tercihlerimin arasına o zamanlarda da hukuk vardı. Bilgisayar mühendisliği uzun ve nankör bir meslek. Zaman beyin aktivitelerinizi yavaşlatıp, öğrenmenizi zorlaştırıyor. Böyle olunca da en çok sevdiğim bir başka alana geçtim. 2010 yılında hukuk fakültesine girdim ve 3 yılda fakülteyi bitirdim. Bu arada 2011 Bilgi Üniversitesi’nde de bilişim teknoloji yüksek lisans bölümüne girdim ve onu da bitirdim. Onun da diploma töreni bu hafta sonu olacak” diye konuştu.
 
BİLİŞİM HUKUKUNDA İLK OLACAĞIM
 
Hukuk fakültesine girdiği ilk yıl genç sınıf arkadaşlarının kendisini yadırgadığını açıklayan Turan, “Zaten Boğaziçi mezunusun, belli bir gelirin var. Neden avukat oluyorsun?” diye soruyorlardı. Bugün LYS sınavı da açıklanıyor. Tüm arkadaşlara önerim şu: ‘Önemli olan ne kadar kazanacağınız değil, mutlu olduğunuz bir mesleği seçmek.’ Ben çok şanslıydım. En sevdiğim birince mesleği yaptım. Şimdi en sevdiğim ikinci mesleği yapacağım” dedi. Bilişim hukuku konusunda da başarılı olmak istediğini dile getiren Turan sözlerine şöyle devam etti: “Tüm avukatların bilişim öğrenmeye başladığını gördüm. Bilişimden gelip avukatlık yapan kimse yok. İnşallah ben bu anlamda ilk olacağım. iki tarafında lisans bölümünü bitirdim. 20 yıllık bir bilgisayar geçmişim var. Hukuk kısmını yeni öğrenmeye başlasam da yüksek lisansımla bu tecrübemi oluşturmaya çalışıyorum. Meslek hayatıma başladığım zaman uzman bir avukat olarak iş hayatıma başlayacağımı düşünüyorum. Sürekli gelişen bir bölüm, tüm davaların bir ucunda bilişime dayanıyor.”
 
EŞİMLE GURUR DUYUYORUM
 
Selçuk Turan’ın eşi Özlem Turan, “Her zaman eşimle gurur duydum. Başlangıçta bir hevesle başlar ama yarım bırakır diye düşünmüştüm. Ama mezun oldu, çok gururluyum. Çok çalışkan bir işim var fakat fakülteyi çalışmadan kazandı ve çalışmadan bitirdi diyebilirim. Elimden geldiğince destek olmaya çalıştım, şükürler olsan bugünü gördük” ifadelerini kullandı.
 
MUTLU OLDUĞUNUZ İŞİ YAPIN
 
Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ceranoğlu, “Doğuş Üniversitesi’nin tıpkı anne babaların özverisine benzer bir şekilde emeğin, inancın ve özenin eseridir. 1997 yılında oluşmaya başlayan üniversitemizin her anında özveri vardır” dedi. Derece giren öğrencilere plaketleri Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ceranoğlu ve Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehim Üçışık tarafından verildi. Bölüm birincisi Sinan Demirkol yaptığı konuşmada, “Mutlu olacağınız işe karar verdikten sonra onunla uğraşın” mesajını verdi.

 Konuşmaların ardından mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, hukuk andını okuyarak yemin ettiler.