'Eğitim ve Başarı Bursu' projesine katılan hukukçulara düzenlenen törenle plaket verildi.

Kahramanmaraş'ta 6 yıl önce kurularak faaliyetlerine başlayan Özer Hukuk ve Düşünce Derneği 'Eğitim ve Başarı Bursu' projesi kapsamında hukuk alanında öğrenim gören başarılı öğrencilere bir yıl süreyle burs verdi. Proje sayesinde maddi durumu iyi olamayan öğrencilere eğitimleri boyunca kaynak sağlanırken, projeye katkı sağlayan dernek üyesi 14 hukukçu için plaket töreni düzenlendi.

Kahramanmaraş Barosu sosyal tesislerinde düzenlenen törende konuşan Dernek Başkanı Avukat Harun Elagöz sinevizyon gösterisi eşliğinde derneğin faaliyetlerini anlattı. Yeni anayasa paketi için çalışma başlatarak taslak hazırlayıp meclis başkanlığına sunduklarını belirten Elagöz, öğrenim süresi boyunca öğrencilerin çektiği sıkıntıları iyi bildikleri için böyle bir proje çalışması başlattıklarını ifade etti.

Derneğin kurulduğu günden bu güne hem sosyal hem de hukuk alanında çalışmalarıyla dikkat çektiğini aktaran Elagöz, "Hazırlanan proje kapsamında baromuz avukatlarından sağladığımız bursları, Kahramanmaraşlı hukuk öğrenimi gören öğrenci arkadaşlarımıza aktardık. Projemize katkı sağlayacak olan meslektaşlarımızla görüşmemizde ve burs verilecek öğrencilerin tespitinde dini, siyasi, milli, hiçbir ayrım gözetmeksizin herkesin kapısını çaldık. 'Hukukçudan hukukçuya' prensibiyle hareket ettik. Bundan sonra da, sizlerinde katkısıyla öğrenci sayımızı artırmak istiyoruz." diye konuştu.

Tören, konuşmaların ardından projeye yardımlarıyla katkıda bulunan 14 avukata plaket verilmesiyle son buldu.