Üniversite tercih dönemi içerisinde bulunduğumuz bu günlerde üniversite ve bölüm tercihi oldukça önem arz ediyor. Tıp Fakültesi'nden sonra en çok tercih edilen bölümler arasında görülen Hukuk Fakültesi geleceğin garanti meslekleri olma yolunda hızlı ilerliyor. Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Akif Kütükçü, Hukuk Fakültesinin çok fazla tercih edilmesinin sebeplerine, Hukuk Fakültesi eğitimine ve önemine değindi.
 
"Toplum nezdindeki saygı"
 
Hukuk Fakültesi'nin çok fazla tercih edilmesinin ve Tıp Fakültesi'nden sonra gelen en yüksek puanı olmasının belki de en önemli sebeplerden birisi hukuk mesleğinin toplum nezdindeki saygısıdır diyen Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Akif Kütükçü, "Ayrıca bazı mesleklerin sadece hukuk fakültesi mezunları tarafından icra edilmesine ek olarak kamu ve özelde geniş bir yelpazede iş imkanına sahip olması tercih edilmesi sebeplerinin başında gelmektedir. Örneğin adli hakim ve savcılık ile avukatlık dolayısıyla noterlik meslekleri sadece hukuk fakültesi mezunları tarafından icra edilmektedir."dedi.
 
Hukuk fakültelerinin öğrencilerine salt bilgiden ziyade analitik düşünmeyi öğrettiğini belirten Kütükçü, "Böylece hukuk fakültesi mezunları, diğer meslek gruplarına göre önemli avantajlar yakalamaktadır. Zira geçmişte ve günümüzde; Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan ve diğer üst düzey yöneticilerin ezici çoğunluğunu hukuk fakültesi mezunları oluşturmuştur."diyor.
 
"Gelecekte de gözde mesleklerden olmaya devam edecektir"
 
Hukuk fakültesi sayısındaki artışa paralel olarak mezun sayısındaki artışa rağmen Hukuk mesleğinin toplum nezdindeki saygınlığı ve yüksek yaşam standardına dikkat çeken Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Akif Kütükçü, "Özellikle adli hakim ve savcılık ile avukatlık mesleğinin sadece hukuk fakültesi mezunları tarafından yapılabilmesi, ayrıca kamu ve özel sektördeki geniş iş imkanları nedeniyle hukuk mesleği gelecekte de gözde mesleklerden olmaya devam edecektir."şeklinde konuştu.
 
Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin kadrosunda bulunan kadrosu ile bölgenin en güçlü kadrosuna sahip fakültelerden birisi olduğunu belirten Kütükçü, "Türkiye çapında 90'ı aşan hukuk fakültelerinin en önemli sorunu daimi kadrolu öğretim üyesi bulmak iken bu nicelik ve nitelikli güçlü kadrosu Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni sadece bölgesinde değil tüm Türkiye çapında ayrıcalıklı kılmaktadır."dedi.
 
Ayrıca; eğitim dilinin %30 İngilizce olması, etkin kullanılan uluslararası ilişkiler ile Erasmus öğrenci değişimi dışında uluslararası staj imkanı, uluslararası üniversitelerden çift diploma imkanı, akran eğitimi ile farkındalık yarattığını belirten Prof. Dr. M. Akif Kütükçü, Türkiye'deki eğitim sisteminin en önemli sorunlarından birisi; teorik bilgilerin pratiğe aktarılması olduğunu gerçek bir mahkeme ortamını görmeden, veya dava dilekçesinin nasıl yazılacağını ya da bir dava dosyasının nasıl okunacağını görmeden mezun olan hukukçular, hayata atıldıklarında oldukça bocaladıklarına dikkat çekti. Kütükçü, "Bu nedenle Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde, "Farazi Dava Uygulamaları" dersleri ve "hukuk kliniği" çalışmalarıyla, mezun olmadan teorik bilgileri uygulamaya yansıtmayı öğretmeyi ve öğrencilerini hayata hazırlamayı hedeflemektedir."dedi. Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri düzenlenen Farazi Dava yarışmasında Türkiye ikinci oldu. Ayrıca 20 hukuk fakültesi öğrencisi AB (Avrupa Birliği) ülkelerinde yaz stajı yapmaktadır.