İzmir’de görme ve kısmi işitme engelli olan Serdar Fırtına, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Diploma töreninde alkışlarla kutlanan Fırtına, üç yaşında, hastalığa yakalanarak yavaş yavaş görme yetisini kaybetti. Törende konuşan Fırtına, şöyle dedi:

“En fazla desteği sınıf arkadaşlarımdan gördüm. Akademisyeninden çalışanına kadar herkes, eğitim hayatımı benim için kolaylaştırdı. Ailemin desteğini hep hissettim. Bütün derslerimi birlikte çalışıp tekrar ettik, günlerce sınavlara hazırlandık. Babam da benimle birlikte diploma almasa da bir hukukçu kadar bilgi sahibi oldu. Bundan sonraki hedefim, stajımın ardından avukatlık yapmak ya da bir devlet kurumunda hukuk müşavirliği yapmak. Belki daha sonra savcılık, hakimlik sınavlarına da girebilirim.”

Babası Sinan Fırtına, “Serdar, azmiyle ve kararlılığıyla her zaman iddialıydı. İlköğretimi ve liseyi birincilikle bitirdi. Ailesi olarak ondaki bu azmi, inancı ve kararlılığı, verdiğimizin çok daha fazlasını yapabildiğini görünce hayatımızı o yönde şekillendirdik. Onun başarılarını ve geldiği noktayı görmek her türlü emeğe değer” diyerek duygularını özetledi. (Hürriyet)