Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Alpaslan Azapağası, Adalet Bakanlığı olarak hukuk kliniklerini açacaklarını bildirdi.

Azapağası, yaptığı açıklamada, bu konuda uluslararası bir sempozyum düzenleyerek, bütün hukuk fakültelerinin dekan ve hocalarıyla bu meseleyi ele alacaklarını söyledi.Adalet Bakanlığı olarak bu projeye çok önem verdiklerini belirten Azapağası, "Bu proje ile hukuk fakültesi öğrencileri daha öğrenciyken gerçek dava ve kişilerle karşılaşıp, sadece hukukçu gibi düşünmeyip aynı zamanda hukukçu gibi davranacak bir eğitim modeli oluşturmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

"Hukuk eğitimi Yargı Reformu'nun önemli unsurlarından"

Azapağası, yargı reformu strateji belgesinde önemli unsurlardan bir tanesinin de hukuk eğitimi konusu olduğunu ifade etti.
Hukuk eğitiminde uygulamayla teori arasındaki kopukluktan kaynaklanan hususun hep sorun olarak dile getirildiğini aktaran Azapağası, şöyle konuştu:

"Hukuk fakültesinde müfredat, süre, öğretim üyesi ve hukuk fakültesi sayısı önemli bir sorun. Biz iki ay öncesinde sayın bakanımız ve YÖK başkanının da katıldığı bir çalıştay yapıldı. Bu konuda YÖK bünyesinde Adalet Bakanlığı, Barolar Birliği ve hukuk fakültelerine müteşekkil bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyon çalışmalarına yakın bir zamanda başlayacak.

Hali hazırda Ankara Üniversitesi ile aile içi şiddet konusunda bir proje başlattık. Diğer hukuk fakülteleriyle de tüm arabuluculuk merkezlerinin bulunduğu hukuk kliniklerini de başlatmış olacağız. Böylece, öğrencilerimiz daha öğrenci iken gerçek olaylarla karşılaşmış olacaklar ve aynı zamanda savunmasız gruplar, kırılgan gruplar dediğimiz fakir fukarada bu projemizle birlikte hukuki yardım alacaklar."