Fakülteden rektörlüğe yürümek isteyen grup, yolu güvenlik görevlileri tarafından kesilince anayasa kitapçığındaki yürüyüş hakkını güvenlik amirine göstererek yürüyüşüne devam etti.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan yaklaşık 100 öğrenci, saat 15.30'da fakülte önünde oturma eylemi yaptı. Amaçlarının gündemdeki Gezi Parkı eylemlerine destek olmadığını söyleyen grup, belli derslerde öğrenci not ortalamasının 70'in altında olduğunu, ancak sınıf geçme notunun en az 70 olduğunu söyleyerek fakültedeki öğrencilerin yüzde 50'sinden fazlasının yıl kaybedeceğini kaydetti.

Grup adına basına açıklama yapan 2'nci sınıf öğrencisi Yasemin Bozkurt, en büyük mağduriyetlerinin, sınıf ortalamasının not olarak düşük olduğu derslerde hocaların 70 geçme notu barajı koyması olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Sınav yönetmeliğine göre sınıf ortalamasının 40'ın altında olması durumunda otomatik olarak sistem devreye girmekte. 70'in üzerinde olması durumunda ise otomatik olarak mutlak sistem devreye giriyor. Ancak ara değerlerde öğretim üyelerinin belirlediği değerlendirme sistemi geçerli oluyor. Bu sayede 70'in altında alan öğrenci sınıf geçemiyor. Ortalamanın 70'in altında olması durumunda sistemin devreye girmesini talep ediyoruz. Ayrıca birçok üniversitede halledilmiş olan devam zorunluluğu ve devamın not sisteminde dikkate alınmasının kaldırılmasını talep ediyoruz. Üniversite öğrencisi hangi derse katılıp katılmamakta yarar olduğunu idrak edecek düzeyde bir yetişkindir."

Grup, açıklamanın ardından Hukuk Fakültesi önünden rektörlük binasına kadar yürümek istedi. Yürüyüşleri okul güvenliği tarafından engellenen öğrenciler, yanlarındaki anayasa kitapçığının ilgili maddesini güvenlik görevlilerine gösterdi. Anayasanın üstünde hiçbir kanun olamayacağını söyleyen öğrenciler, güvenlik görevlilerini geçerek rektörlük önüne kadar yürüyüşlerine devam etti. Burada aralarından 4 temsilci seçen öğrenciler, talep ettikleri baraj sistemi hakkında yönetimle görüşmek için rektörlük binasına girdi.