ÇÜ Hukuk Kulübü ve Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği 'Tecrübe Konuşuyor' söyleşisi Akif Kansu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. ÇÜ Hukuk Kulübü Başkanı Yusuf Mirkan konuşmasına terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitleri anarak başladı. Hukuk Kulübü hakkında katılımcılara bilgi veren Mirkan, "Hukuk ve Hukuk Bilimi üzerine düşünen bireylerin aktif, katılımcı, farklı ses, değer ve anlam dünyalarına önem veren, demokratik düşünsel ve eleştirel ortamı hakim kılarak, hukuk alanı üzerine sosyal faaliyet ve akademik programlar düzenleyerek alanının en iyi hukuk kulübü olma amacındayız" dedi.
Kadirli Eğitim Ve Kültür Vakfı Adana Şube Başkanı Mehmet Çiçekli ise, 1994 yılında kurulan vakıflarının yüzlerce öğrenciye burs verdiğini söyledi. Çiçekli, vakıflarının öğrenci odaklı olduğunu ve eğitime önem verdiklerini bildirdi. Genç MÜDİAD Başkanı Muhammet Veysel Gök de, Çukurova Üniversitesi'nin Adana'nın kalbi olduğunu belirterek, sanayicilerle öğrenciler arasında köprü vazifesi görecek projeler yapacaklarını söyledi.
 
Açılış konuşmalarının ardından emekli ceza hakimi Sabri Çiçekli, Adana Cumhuriyet Savcısı Kadir Kılıç, Avukat Şule Topaloğlu, Adana 3. Noteri Önder Karatay, Gaziantep Bölge Eski Başsavcısı Esat Semerci, emekli Yargıtay üyesi Eyüp Karataş mesleki deneyimlerini genç hukukçu adaylarına aktardı. ÇÜ Hukuk Fakültesi öğrencilerinin sorularıyla interaktif bir şekilde gerçekleşen toplantı anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

(DHA)