Okul idaresi de kayıtlarını yaptıran 12 öğrenci ile ilgili Danıştay'a itirazda bulundu. Danıştay, kayıtlarını yaptıranv e yaptıramayan öğrencilerle ilgi son sözü söyleyecek. Ya tüm öğrenciler okula yeniden dönecek, ya da tüm öğrencilerin kayıtları silinecek. Öğrencilerin avukatı İzzet Öztürk, Danıştay'dan olumsuz karar çıkması durumunda davayı AİHM'ne taşıyacaklarını söyledi.

Okula yeniden dönenler bir üst sınıfa geçtiler

İzmir 2. ve 3. İdare Mahkemesi'nde görülen davada haklı bulunan 12 öğrenci kayıtlarını yaptırarak okula yeniden döndü. Kayıtları silindikten 3 ay sonra okula başlayan 12 öğrenci, sınavları da başarı ile verip bir üst sınıfa geçtiler. İzmir 1 ile 4'ncü İdare Mahkemeleri'nde davaları görülen 10 öğrenci, davayı kaybetmenin şokunu yaşadı. Davayı kaybeden öğrenciler, "Avukat aynı, dava dilekçesi aynı, gerekçeler ve savunma aynı, kararlar farklı. Bu nasıl bir adalet biz de şaşırdık. 12 Öğrenci arkadaşımız okula döndü, biz ise ortada kaldık" dedi.

Aynı gün hem sevindirici hem üzücü karar

Öğrencilerin okul tarafından mağdur edildikten sonra konuyu idari yargıya taşıdıklarını belirten Avukat İzzet Öztürk, "22 Öğrencinin yeniden okula alınmaları için dava açtık. Sayı çok olduğu için uyap bilgisayar sistemi davayı 4 ayrı mahkemeye böldü. İzmir 2. ve 3.İdare Mahkemesi, 12 öğrenciyi haklı bularak okula dönmeleri gerektiği yönünde karar verdi. Biz bu karara sevinirken, 1 ile 4.İdare Mahkemeleri, diğer 10 öğrenci ile ilgili olumsuz karar verdi. Bu karara öğrenciler ile veliler tepki gösterdi. 12 Öğrenci okula geri döndü ve bir üst sınıfa geçti. Okula dönemeyen öğrenciler için Danıştay'a başvurduk. Okul İdaresi de okula dönen öğrenciler için itirazda bulundu. Danıştay şimdi hem bizim, hem okul idaresinin itirazını değerlendirecek" dedi.