Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından 26-27 Ekim 2017 tarihlerinde ‘Doğu Batı ile Buluşuyor: Küreselleşme ve Uluslararasılaşma’ başlığıyla birincisi düzenlenen Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi’nin ikincisi 15-16 Kasım 2018 tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Türkiye’den ve yurt dışından alanın önde gelen akademisyen ve araştırmacılarının bir araya geldiği bu ortak akademik platform çerçevesinde, katılımcıların bilgi, deneyim ve çalışmalarını paylaşarak tartışılan konular üzerine farkındalıkları arttırması ve bu sayede farklı bakış açılarının etkileşimi sonucu gelecekteki akademik faaliyetler için yeni ve özgün fikirlerin temellerinin atılması hedefleniyor.

Yaklaşık 150 akademisyen ve araştırmacının katılacağı kongrenin açılış konuşmaları KTÜ Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Erkan, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersel Aydınlı, Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Öniş tarafından gerçekleştirilecek.