Yozgat Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, özellikle Adalet Bakanlığının çeşitli birimlerinde ihtiyaç duyulan nitelikli ara eleman gücünün yetiştirilmesine olanak sağlıyor.

4 YILLIK FAKÜLTE ŞANSI
2015-2016 eğitim öğretim yılı başında açılan ve 19 öğrencinin öğrenimini sürdürdüğü Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Adalet bölümünde okuyan öğrenciler adliyelerdeki mahkemelerin nasıl işlediğini hem teorik hem de pratik olarak öğreniyor. Öğrenciler zabıt katipliği içinde 10 parmak klavye kullanıyor. Adalet bölümünden mezun olan öğrenciler Meslek Yüksekokullarına oradan da dört yıllık fakültelere geçme imkanına sahip olabiliyor.

MESLEKLERİNİ BURADA ÖĞRENİYORLAR
Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Alanı Öğretmeni Zülal Özmen Taşgöz, sınıfta yapılan teorik çalışmaları uygulama salonunda canlandırdıklarını söyledi. Taşgöz “Bir duruşmada neler yapılıyorsa öğrencilerimiz burada aynısını canlandırmaya çalışıyor. Öğrencilerimiz ileride adliyelerde istihdam edilebileceklerinden dolayı mesleklerini burada tam öğrenmiş oluyor” dedi.

UYGULAMA ALANINDA SERGİLEYECEKLER
Yozgat Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayşe Yaşar, Adalet bölümünün yoğun talepler üzerine yeni açıldığını ve bu yıl ilk öğrencileri ile eğitime başladıklarını söyledi. Yaşar “ Öğrencilerimiz ilk mezunlarımız olacak. Adalet bölümü önü açık bir alan olarak düşünüyoruz. Dolayısıyla 10.11.ve 12. sınıfta eğitim alacaklar. Son sınıfta uygulamaya çıkacaklar. Öğrendikleri bilgi ve becerilerini uygulama alanında da sergileyecekler “ dedi.