Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi açıkladığı yaz okulu ders programında 1. ve 2. eğitim öğrencilerinin ders saatleri ayrı şekilde belirleyerek bazı derslerin 00.50’ye kadar devam etmesini öngördü.

Yaz okuluna kalan öğrencilerin kimi dersleri 22.50 ile 00.50 arasında, kimi dersleri ise 8.30 ile 10.30 arasında işlenecek.

Hukuk fakültesi öğrencileri adil bir düzenleme olmadığını düşündükleri bu uygulamayı iki gecedir sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden protesto ediyorlar.

İşte YÖK'ün 08.06.2012 günlü toplantısında alınan karar

Fakülte yönetimi ile sorun yaşamamak için isimlerinin yazılmamasını rica eden bazı öğrenciler konuya ilişkin olarak “YÖK’ün verdiği kararı çoğu üniversite öğrenci lehine yorumlayarak işlem yapmakta. Ders programlarını açıklayanlardan anlıyoruz ki dersler için oturumları birleştirerek 2.eğitim ve 1.eğitim harçlarını eşitlemiş durum. Buna karşın bizim üniversitemiz geçmişteki uygulamasını da yok sayan yeni bir işleme imza attı. Marmara Üniversitesi 2010 yılında yaz okulu ilk kez geçtiğinden beri 1.ve 2.eğitim derslerini tek oturum halinde yapmaktayken bu yıl sırf YÖK'ün kararını arkadan dolanmak için 1.ve 2.eğitim için ayrı ayrı oturumlar olarak belirledi. Bu sayede 2.eğitim arkadaşlarımızdan 2 katı harç alınmıştır.” şeklinde konuştular.

2. eğitim öğrencilerine yönelik bu uygulamaya en büyük tepki Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden geldi.

Dün 19.49’dan itibaren yaklaşık 8 saat boyunca #gecedersmiolur yazarak twitter’da TT olmayı başaran öğrenciler bu akşamda dün sorduklarını sorunun yanıtı veriyorlar ve #gecedersolmaz ile yine TT olmayı başardılar.

Üniversite öğrencilerine kendi öğretim üyelerinin yanı sıra Gülse Birsel, Ahmet Hakan, Orhan Alkaya, Sevil Atasoy, Deniz Ülke Arıboğan gibi birçok ünlü isimden de destek geldi. MÜHF öğrencileri mevcut durumu protesto etmek amacıyla 26 Haziran salı akşamı Haydarpaşa Yerleşkesi’nde buluşacaklarını da açıkladılar.



 

Gerçekgündem.com