Özel okul teşvik başvuruları geçtiğimiz günlerde başladı. Destek almaya hak kazanan öğrenciler ise 3 Eylül ’de açıklanacak. Okul tercihleri ise 4-10 Eylül tarihleri arasında alınıyor. Tercihlere göre yerleştirme sonuçları 11 Eylül’de duyurulacak. Nakil ve kesin kayıt işlemleri 14-21 Eylül tarihleri arasında yapılacak. 22 Eylül’de ise ek yerleştirme sonuçları ilan edilecek, ardından 22-30 Eylül arasında ek yerleştirme kayıt işlemleri yapılacak.

ÖZEL OKUL TEŞVİK PROGRAMINDA NEREYE BAŞVURU YAPILIR?

1. Anaokulu, resmi kayıtlı oldukları e-okulda görülen özel veya devlet okuluna

2. 1. ve 5. Sınıflar, resmi kayıtlı oldukları, e-okulda görülen özel veya devlet okuluna

3. 8. Sınıfı bitiren öğrenciler, merkezi tercih ve yerleştirme sistemine başvurmuş olanlar, o herhangi bir özel okula da aday kayıt yaptırmış olsalar bile yerleştirme sonuçlarının ilanını (14 Ağustos) beklemeleri gerekiyor. Merkezi tercih ve yerleştirmeye başvurmayıp herhangi bir özel okula kayıt yaptırmış olanlar ise e-okul sisteminde aday kayıt olarak görüldüklerinden teşvik başvurularını mezun oldukları okula yapmaları gerekiyor.

4. Ara sınıflar (2-3-4-5-6-7-8-10-11) kayıtlı oldukları özel veya resmi okula başvuracaklardır.

BAŞVURULAR İÇİN GEREKLİ BELGELER

· İl, Ulusal veya uluslar arası yarışmalarda alına derecelerle ilgili (birinci, ikinci, üçüncü belgeler),

· Öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine ait (2015 yılı Nisan-Mayıs-Haziran aylarından birine ait) gelir durumlarını gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi veya kurumlardan alınacak belge,

· Varsa ekteki “Kira Gelir Taahhütnamesi” formunun doldurulması ve teslimi

· Öğrencinin diğer kardeşlerinin öğrenim durumunu gösteren belge veya üniversitede okumaya hak kazandığını gösteren belge,

· MEB personeli olanların durumunu beyan eden onaylı belge gerekiyor. (Bu madde MEB tarafından iptal edildi.)

ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURU İŞLEMLERİ

Destek başvurusu için kılavuzda belirtilen belgeleri hazırlayan veliler, öğrencilerinin kayıtlı oldukları okula giderek okul yönetimi veli/vasinin hazırlamış olduğu belgeleri kontrol edip alarak e-okul üzerinden başvuru yaparak onaylamalıdır.

Veli başvuru yaptığına dair çıktının bir örneğini imza karşılığı alıp saklamalıdır.

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin veli/vasisi yine okula giderek e- okul üzerinden 15 okul tercihi yapmalıdır.