Üsküdar İlçe Milli Eğitime bağlı 15 okulda 13-18 yaş grubu öğrencilere Anadolu Adliyesi Çocuk Bürosu Cumhuriyet Savcısı Dr. Cengiz APAYDIN  tarafından “Ceza Hukuku Bilinci” eğitimleri veriliyor. 

GÜVENİLİR BİR BAŞVURU BİRİ OLUŞTURMAK
Eğitim seminerlerinin önemi vurgulayan Savcı Apaydın hedeflerinin, “Çocuklar ve onlarla çalışanlar bakımından risk oluşturan durumlarda başvurulabilecek, güvenilir bir başvuru biriminin ve ön değerlendirme sürecinin oluşturulmasını sağlamak” dedi. 

Seminerlerin 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Üsküdar ilçesindeki tüm ortaokul ve liselere yaygınlaştırılması planlanıyor.

İşte öğrenciler için büyük önem taşıyan “Ceza Hukuku Bilinci” eğitimlerinin hedefi ve detayları:
 
1)Öğrenciler için Ceza Hukuk Bilinci kapsamında Uyuşturucu Suçları, Bilişim Suçlar, Cinsel Suçlar ve Hırsızlık Suçlarının farkına varmaları ve konunun öneminin vurgulanması amacıyla seminerler devam edilecek

2)Üsküdar ilçesindeki okulların rehberlik ve danışmanlık öğretmenlerine, okullar tatil olduktan sonra çocuklar için “Ceza Hukuku Bilinci” eğitimlerinin verilmesi sürecek.

3)Toplumun ve devletin tüm kurumlarının çocuklara ilişkin riskleri önceden fark etmeleri ve gerekli yönlendirmelerle önleme çalışmalarının önemini benimseyerek desteklemeleri için anlayış değişiminin yerleşmesi ve böylelikle kurumların bu konuda daha aktif rol almalarını sağlamak.

4) Çocuklar ve onlarla çalışanlar bakımından risk oluşturan durumlarda başvurulabilecek, güvenilir bir başvuru biriminin ve ön değerlendirme sürecinin oluşturulmasını sağlamak.

5) Çocuk koruma sisteminin önleme odaklı ve disiplinler arası işbirliği ile çalışır hale gelmesini sağlamak.

6)Toplumun, çocuğa yönelik koruyucu ve önleyici hizmetler konusunda bilinçlendirilmesini, erken uyarı ve yönlendirme mekanizmaları hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak.

7) Bu tür koruyucu önlemler; çocuklara kötü muamele olaylarının önlenmesi, belirlenmesi, bildirilmesi, yetkili makama havale edilmesi, soruşturulması, tedavisi ve izlenmesi için gerekli olduğu takdirde adliyenin işe el koyması olduğu kadar durumun gereklerine göre çocuğa gereken desteği sağlamak.

7)Önleyici hizmetlerin il düzeyinde yaygınlaştırılmasını sağlamak.

8)Çocuklara yönelik risklerin gerçekleşmesini önlemek için devlet kurumlarının işbirliğine, politika ve çözüm üretmek üzere koruyucu-önleyici ve destekleyici hizmetlerin planlanması ve yürütülmesini sağlamaktır.
                                                                   


hukukihaber.net