Üniversite adaylarının tercih işlemlerinde sona gelindi. 

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 2017-ÖSYS tercih işlemleri 26 Temmuz saat 23.59'da sona erecek.

ÖSYM'nin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan açıklamada tercih süresine dikkat edilmesi gerektiği, sürenin uzatılmayacağı kaydedildi.

Adaylar, tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre, "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden, T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak, kendileri yapacak.

TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi gerçekleştirilmeyecek. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri de geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

Adayların, kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. kimlik numaraları ile ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve kimseyle paylaşmamaları gerekiyor. Bunların başkalarıyla paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden aday sorumlu olacak.

ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda adaylar tercih işlemlerini tamamlayacak.

Tercih işlemlerini ekrandaki uyarılara göre sonlandırmaları uyarısı yapılan adayların, ekranda "2017-ÖSYS tercihleriniz ÖSYM'ye bildirilmiştir." ifadesini görmeleri gerekiyor.

Adaylar, işlemlerini tamamladıktan sonra "tercih süresi" içinde, aynı internet adresinden tercih bilgilerini kontrol edip, listenin dökümünü yazıcıdan alabilecek. Tercih bildirim işlemini tamamlayan adaylar, yine bu süre içinde internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabilecek.

2017 – ÖSYS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYIN

"TERCİH SÜRESİ" TAMAMLANDIKTAN SONRA DEĞİŞİKLİK VE DÜZELTME YAPILAMAYACAK"
"Tercih süresi" tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik ve düzeltme yapılamayacak. Merkeze gönderilen düzeltme ve değişiklik taleplerini içeren dilekçeler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacak.

Tercihte bulunacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini buradaki bilgilere göre yapmaları önem taşıyor.

Adayların "Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü"nü mutlaka okumaları, bunları dikkatle incelendikten sonra tercihlerini sonlandırmaları gerekiyor.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Adaylar, 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişecekler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

Adaylar bu kılavuza göre tercihlerini belirleyecekler.
2017-YGS’de ilgili puan türünde 150 ve üzeri puan alanlar ön lisans programlarını, 2017-YGS/LYS'lerde ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilecekler.
Adaylar tercihlerini yazmaları için bu kılavuzdaki boş tercih Listesinden yararlanabilirler.

Üzerinde çalışma yapılan liste ÖSYM’ye kesinlikle posta ile gönderilmemeli veya elden teslim etmek için girişimde bulunulmamalıdır. Böyle bir liste ÖSYM’de hiçbir şekilde işleme konulmayacak.

Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacak. Tercihler, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacak.

Adaylar, tercihlerini internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklar. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.).

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

2016-ÖSYS merkezî yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapma hakkı olan adaylar:

a) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar,

b) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar,

c) Sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar.