Yedek listeden okula alındıktan 32 gün sonra kayıtları silinen 11’i bayan toplam 22 öğrenci, yeniden okula dönebilmek için İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Aynı gerekçeler ve aynı avukat tarafından açılan davaya bakan 4 ayrı mahkemeden 2’si öğrencileri haklı bulurken, 2 mahkeme olumsuz yönde karar verdi. Davayı kazanan 12 öğrenci okula dönerek kayıtlarını yeniden yaptırdı. Davayı kaybeden 10 öğrenci bir üst mahkeme olan Danıştay’a başvurdu. Okul idaresi de kayıtlarını yaptıran 12 öğrenci ile ilgili Danıştay’a itirazda bulundu. Hem okula geri alınan, hem okuldan kayıtları silinen öğrencilerle ilgili dosyayı bir yıldır inceleyen 2’nci Danıştay Dairesi üyeleri, okul idaresini haklı buldu. Böylece tüm öğrencilerin yeniden okula alınma hayalleri yok oldu. Danıştay’ın kararına itiraz edeceklerini belirten öğrencilerin avukatı İzzet Öztürk, "Karar düzeltme için bir üst mahkemeye başvuracağız. Karar yine olumsuz çıkarsa konuyu AİHM’e taşıyacağız" dedi.
 
İzmir 2. ve 3. İdare Mahkemesi’nde görülen davada haklı bulunan 12 öğrenci kayıtlarını yaptırarak okula yeniden döndü. Kayıtları silindikten 3 ay sonra okula başlayan 12 öğrenci, sınavları başarı ile verip bir üst sınıfa geçti. İzmir 1 ile 4’ncü İdare mahkemelerinde davaları görülen 10 öğrenci, davayı kaybetmenin şokunu yaşadı. Davayı kaybeden öğrenciler, "Avukat aynı, dava dilekçesi aynı, gerekçeler ve savunma aynı kararlar farklı. Bu nasıl bir adalet biz de şaşırdık. 12 arkadaşımız okula döndü, biz ise ortada kaldık" dedi.
 
Öğrencilerin okul tarafından mağdur edildikten sonra konuyu idari yargıya taşıdıklarını belirten Avukat İzzet Öztürk de şöyle konuştu: "22 öğrencinin yeniden okula alınmaları için dava açtık. Sayı çok olduğu için uyap bilgisayar sistemi davayı 4 mahkemeye böldü. İzmir 2. ve 3.İdare Mahkemesi, 12 öğrenciyi haklı bularak okula dönmeleri gerektiği yönünde karar verdi. Biz bu karara sevinirken, 1 ile 4.İdare Mahkemeleri, diğer 10 öğrenci ile ilgili olumsuz karar verdi. Bu karara öğrenciler ile veliler tepki gösterdi. 12 öğrenci okula geri döndü ve bir üst sınıfa geçti. Okula dönemeyen öğrenciler için Danıştay’a başvurduk. Okul İdaresi de okula dönen öğrenciler için itirazda bulundu."
 
Mağdur öğrencilerin ve okul idaresinin itirazını değerlendiren 2’nci Danıştay Dairesi üyeleri, okul idaresinin başvurusunu haklı buldu.