Türkiye'de eğitim gören tüm yabancı öğrencilere, Sosyal Sigortalar ve  Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair  Kanun ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun ilgili  maddelerinde yapılan değişikliğin ardından talep etmeleri durumunda genel sağlık  sigortalısı olma imkanı tanındı.

Yabancı öğrenciler burslu-burssuz ayrımı yapılmaksızın bu imkandan  yararlanabilecek. Söz konusu yasal değişikliklerin Resmi Gazete'de yayımlandığı  tarihte ilk kaydını yaptırmış olup Türkiye'de eğitim görmeye devam eden  öğrenciler, 29 Mayıs'tan itibaren altı ay içinde Sosyal Sigortalar Güvenlik  Kurumuna (SGK) başvurmaları durumunda genel sağlık sigortalı olmaları sağlanacak.  Söz konusu sürede başvurmayanlar ise genel sağlık sigortasından yararlanamayacak.

Yeni kayıt yaptıran öğrenciler ise kayıt tarihinden itibaren 3 ay  içinde başvurmaları halinde sağlık sigortasına dahil olabilecekler.

Türkiye burslusu öğrencilerin sigorta tescil işlemleri Yurtdışı  Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığınca tek elden yürütülecek. Kendi  hesabına öğrenim gören yabancı öğrencilerin sigorta tescil işlemleri ise  öğrencilerce  gerçekleştirilecek.

Yabancı öğrenciler konuyla ilgili detaylı bilgiyi Yurtdışı Türkler ve  Akraba Toplulukları Başkanlığından alabilecek.