5 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre bazı üniversitelerde fakülte ve yüksekokullar kurulurken, bazıları ise kapatıldı.

Kararda en dikkat çekici iki fakülte ise;

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Hukuk Fakültesi oldu.

Fakülte ve yüksekokulların isimleri ve karar metni:
Karar Sayısı : 2016/9007

Bazı yükseköğretim kuramlarına bağlı olarak fakülte ve yüksekokulların kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi hakkmdaki ekli Kararın yürürlüğe konulması; Milli Eğitim Bakanlığının teklifleri üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 4/7/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.

4/7/2016 TARİHLİ VE 2016/9007 SAYILI KARARNAMENİN EKİ KARAR

MADDE 1- (1) Erzincan Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Sivil Havacılık Yüksekokulunun adı Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Güzel Sanatlar Fakültesinin adı Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Keşan Sağlık Yüksekokulunun adı Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) Atılım Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Yabancı Diller Yüksekokulu, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Hukuk Fakültesi kurulmuştur.

MADDE 3- (1) Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı bulunan Sağlık Yüksekokulu kapatılmıştır.

MADDE 4- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.