Sosyal medyada yayınlanan bir görsel hafıza testi, size yaratcılık ve hafızanızın ne kadar iyi olduğunu gösterebilir. Öyle ki bu testi geçmeyi başarmak basit gibi görünse de ilk denemede ancak insanların %1'i tarafından başarılabiliyor. Görsel hafıza tekniklerinin temelinde de bilgilerin çeşitli şekillerde somutlaştırılması ve bu şekilde hafızada tutulması yatıyor ve bu tekniği geliştirmek için aşağıdaki gibi testlerle beyninizi sürekli beslemeniz gerekmekte. Hazırsanız başlayalım.

Önce aşağıdaki görsele içinizden yavaş yavaş 10'a kadar sayarak bakın:


Şimdi de aşağıdaki görsele içinizden yine yavaş yavaş 10'a kadar sayarak bakın:


Şimdi gözlerinizi kapatın ve her iki görseli kafanızın içinde birleştirmeye çalışın. Gözünüzün önüne bir harf geliyor mu? Geliyorsa hemen bir kağıda yazın.

Eğer gözünüzün önüne herhangi bir harf gelmiyorsa ne yazık ki görsel hafızanız konusunda insanların %99'u gibi kendinizi geliştirmeye ihtiyacınız var. Ancak eğer kağıda yazdığınız harf aşağıdaki görselde gördüğünüz harfse...

Evet hala göremediniz mi? İlk iki görsel, 3. görseldeki "G" harfini bir araya getiren kırmızı noktaları barındırıyor. Görsel hafızanız gerçekten kuvvetliyse kafanızın içinde ilk iki görseli birleştirerek 3. görseldeki G harfini görebiliyorsunuz!