Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Sarıyer İstinye'deki taşınmazların emlak konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'ye satılmasına karar verdi. ÖYK'nın konuya ilişkin kararı, Resmi gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, ÖYK, Maliye Hazinesi adına kayıtlı iken özelleştirme kapsam ve programına alınan ve tta Gayrimenkul AŞ'ye devrine karar verilen İstanbul'un Sarıyer ilçesi İstinye Mahallesi'nde bulunan 6 taşınmazın, özelleştirme ihalesinde 1 milyar 5 milyon 552 bin lirayla en yüksek teklifi veren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'ye satılmasını kararlaştırdı.

Maliye Hazinesi'ne ait İstinye Turizm Merkezi Planı'nda yer alan turizm tesisi, konut, eğitim ve kreş alanında kalan gayrimenkullerin çevresinde, Uluslararası Binicilik Merkezi, emirgan Korusu, İstinye Koyu, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, ENKA Okulları ve İstinye Park AVM ve Residence yer alıyor.

Konum açısından İstanbul Boğazı ve İstinye Koyu manzarasına hakim pozisyondaki bölge, nitelikli lüks konut proje inşaatları açısından gelişme gösteriyor.