Bankalararası Kart Merkezi (BKM), bankalar ve e-ticaret sektörü firmalarıyla ortak bir girişime imza atıyor. Express adı verilen platformda kredi kartı sahiplerini, bankaları ve sanal mağazaları birleştirecek olan kurum, internet alışverişlerinde kart bilgilerini kullanmayı ortadan kaldırıyor. Express'in e-ticarette büyüme hızını artırmasını beklediğini söyleyen BKM Genel Müdürü Soner Canko, 'Dijital Cüzdan' ile 9 bankanın kartının internet mağazalarında kullanılabileceğini söyledi. Canko, Express ile internet üzerinden yapılan alışverişlerde bankanın sağladığı ödül/puan, taksit, kampanya gibi avantajlardan da yararlanabildiğini belirtti.


PARA TRANSFERİ YOLDA

Soner Canko, kısa vadede hedeflerinden birinin de bu platform üzerinden para transferi yapma olanağının sunulması olduğunu belirtti. T.C. kimlik numarası ve kart numarasının Express platformuna yüklenmesi sonrası cep telefonuna mesajla yapılan işlem sayesinde güvenlik açığının da ortadan kalktığını belirten Canko, "22 milyar liralık e-ticaret pazarı 2011'de bir önceki yıla göre yüzde 57 büyüdü. Bu büyüme trendi 2012'de de devam ediyor. Bu tür uygulamalar ile hızlanacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Express ile bireylere kart bilgilerini internette paylaşmadan alışveriş yapma imkânı sağlandığını söyleyen Canko, "Kart sahipleri açısından Express, tüm kredi, banka ve ön ödemeli kartları tek bir yerde bir araya getirme, tek bir merkezden kontrol etme, bilgilerini güvenli bir ortamda saklama imkânı veriyor. Express ile kart sahibi fiziki olarak kartı yanında olmasa bile, 'Dijital Cüzdan'ı sayesinde internetten alışveriş yapabiliyor" dedi.

Dijital Cüzdan nedir?

Dünyada ilk kez Türkiye'de BKM tarafından uygulamaya başlanan Express, e-ticarette kart bilgilerini bankaların güvencesinde saklıyor. Express, kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartları dijital ortamda tek bir cüzdanda biraraya getiriyor. Kart sahibi www.bkmexpress.com. tr adresine girerek belirlediği kullanıcı adı ve şifre ile Express'e üye olabiliyor.




Sabah