Geçtiğimiz yıl ekim ayına 22 şirketine kayyım ataması yapılan Koza İpek Holding ile ilgili önemli bir değişikliğin yaşandığı anlaşıldı. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, ataması yapılan 26 kayyımdan 17'sinin görevine son verdi. Artık tüm şirketlerin yönetiminde 9 kişilik aynı kayyım heyeti olacak.

Koza İpek Holding ve bağlı şirketlere geçtiğimiz yıl ekim ayında kayyım ataması yapılmıştı. Atama kararı verilen 22 şirkete, değişik sayılarda kayyım heyeti atanmıştı. Ancak bu kararda değişikliğe gidildiği anlaşıldı. Bundan böyle yalnızca 9 kişilik kayyım heyeti görev yapacak. Her şirketin yönetiminde de bu kayyım heyeti yer alacak.

Konu ile ilgili açıklama Koza Altın İşletmeleri A.Ş.’den geldi. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada şöyle denildi:

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile Şirketimizin yönetim kuruluna 26.10.215 tarihinde atanan kayyım heyetinde değişikliğe gidilmiştir. Yeni kayyım heyeti aşağıdaki isimlerden oluşmaktadır:

1. Hasan ÖLÇER   Yönetim Kurulu Başkanı
2. Hayrullah DAĞISTAN  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı 
3. Hamza YANIK   Yönetim Kurulu Üyesi
4. Arif YALÇIN   Yönetim Kurulu Üyesi
5. Mustafa AKÇİL   Yönetim Kurulu Üyesi
6. Hikmet KELEŞ   Yönetim Kurulu Üyesi
7. Ümit ÖNAL   Yönetim Kurulu Üyesi
7. Ali YAZLI   Yönetim Kurulu Üyesi
9. Çetin ALTAY   Yönetim Kurulu Üyesi

Şirket yönetimi için ilk atanan kayyım heyeti ise şu isimlerden oluşuyordu: 

1.Hayrullah DAĞISTAN Yönetim Kurulu Başkanı
2.Arif YALÇIN Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
3.Özen PALA Yönetim Kurulu Üyesi
4.Mustafa ŞİMŞEK Yönetim Kurulu Üyesi 
5.Mustafa AKÇİL Yönetim Kurulu Üyesi

YÖNETİM KURULU BAŞKANI DEĞİŞTİ

Bu durumda şirketin yönetim kurulu başkanı Hayrullah Dağıstan yerine Av. Hasan Ölçer olacak. Ümit Önal, Ali Yazlı ve Çetin Altay'ın şirketin yönetimine yeni atanan kayyımlar olduğu anlaşıldı.