AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, orman köylüleri için yasa teklifi hazırladı.
 
TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, Orman Köylülerin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun'da değişiklik yapıyor.
 
Buna göre, halk sahiplerine doğrudan satılacak taşınmazların satış bedeli; 400 metrekareye olan kısmı için rayiç bedelin yüzde 50'si, fazlası için rayiç bedelin yüzde 70'i üzerinden hesaplanacak. Birden fazla taşınmazda hak sahibi olunması halinde yüzde 50 satış bedeli hesaplanması, hak sahibinin tercih edeceği sadece bir taşınmaz için hesaplanacak.
 
Teklifin gerekçesinde, yasada hak sahiplerine doğrudan satılacak taşınmazların satış bedelinin rayiç bedelin yüzde 70'i olarak yer aldığı belirtilerek, özellikle meskun olanlarda ve kırsal kesimlerde bulunan 2-B taşınmazlarının 400 metrekareye kadar kısmı veya bir tane ve daha küçük ise taşınmazın üzerinde sadece oturabilecek evi, müştemilatı, işyeri ya da geçimini sağlayacak bahçesi olan dar gelirli ve alım gücü olmayan vatandaşların ödemede zorlanabileceklerinin değerlendirildiği kaydedildi




TRT