Brezilya ile gümrük ve vergi alanlarında, Kuveyt ile yatırımların teşviki konusunda, Azerbaycan ile ekonomik ve ticari işbirliği alanlarında, Pakistan ile planlama ve gençlik konularında anlaşmalar onaylandı.
Resmi Gazete'de bazı Kanunların onaylanmasıyla ilgili kararlar yayımlandı. Buna göre, 27 Mayıs 2010'da Brasilia'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Brezilya Federatif Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gümrük Konularında Karşılıklı İdari Yardım Anlaşması" ve aynı tarihte Kuveyt'te imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması" onaylandı.
16 Aralık 2010 tarihinde Foz do Iguaçu'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Brezilya Federatif Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması" ve "Protokol" onaylandı.
Bakü'de 6 Kasım 2007'de imzalanan "Türkiye-Azerbaycan Uzun Vadeli Ekonomik ve Ticari İşbirliği Programı ve İcra Planı"nın onaylanması uygun bulundu.
31 Mart 2010'da İslamabad'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Pakistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Planlama Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı" onaylandı.
Geçen yıl 7 Aralık'ta Ankara'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gençlik Alanında İşbirliği Protokolü"nün onaylanması uygun bulundu.
Ayrıca "Çok Taraflı Yatırım Garanti Kuruluşu (MIGA) Sözleşmesinin Maddelerinde Yapılan Değişiklikler" onaylandı. (ANKA)
(EBR/ORH)