İSTANBUL (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Fuarı ve Dünya Helal Zirvesi, tüm dünyadan sektör temsilcileri ve uzmanları İstanbul’da bir araya getirdi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Anadolu Ajansı (AA) global iletişim ortaklığında düzenlenen 5. İİT Helal Fuarı ve Dünya Helal Zirvesi, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı.

Etkinliğin açılış programında, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, tüm Müslümanların helal ürün ve hizmetlere yönelik ihtiyaçlarının karşılanması, bu alanda güvenilir platformlar oluşturulabilmesi ve helal sertifikası standartlarının tek bir merkez tarafından belirlenmesinin önemli bir gereksinim olduğunu kaydetti.

Helal ticaretinin geliştirilmesi, yeni teknolojilerin tanıtılması ve yeni pazarların ulaşılabilir kılınması amacıyla düzenlenen zirve ve tüm paydaşları bir araya getirecek fuar organizasyonunun bu sektörde önemli gelişmelere vesile olacağına inandığını belirten Erdoğan, "Küresel helal pazarına yeni bir vizyon kazandıracak olan Dünya Helal Zirvesi’nin ülkemizin ticaret ve finans merkezi İstanbul’da gerçekleştirilmesi de bizler için büyük önem taşımaktadır." ifadelerini kullandı.


- 25 Kasım'a kadar sürecek


"Helal: Bir Yaşam Tarzı" temasıyla gerçekleştirilen 5. İİT Helal Fuarı ve Dünya Helal Zirvesi, Discover Events organizasyonunda İslam Ülkeleri Standardlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) ve İslam Ticaret Geliştirme Merkezi (ICDT) iş birliğiyle düzenleniyor.

25 Kasım'a kadar sürecek fuar ve zirveye, 80'i aşkın ülkeden helal gıda, turizm, finans, kimya, kozmetik, tıp ve eczacılık alanlarında faaliyet gösteren 7 bin 500'e yakın kişi ile üst düzey 150 marka, kurum ve kuruluş katılıyor.

Konuk ülke bakanları ile İİT, İslam Kalkınma Bankası, Uluslararası İslam Fıkıh Akademisi gibi uluslararası kuruluşların temsilcilerinin de yer aldığı etkinlikte, sektör temsilcileri ve uzmanların küresel helal sektörü ile ilgili önemli konuları masaya yatırması ve yeni iş birliklerinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.