Emeklilerin intibak umudu sürüyor. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar intibak için bir yandan Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararı beklerken, bir yandan da gözünü hazırlığı yapılan torba yasa tasarısına çevirdi. Yaklaşık 5 milyon emekliye 355 liraya varan zam yolunu açacak intibak için alınacak karar merak ediliyor.
 
HEYECANLI BEKLEYİŞ
 Takvim'in haberine göre intibak başvurusu Kamu Denetçiliği Kurumu (ombudsman) tarafından haklı bulunan ancak idare mahkemesi ve Yargıtay'dan olumsuz yanıt alan Türkiye Emekliler Derneği üyesi İbrahim Avcı, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşımıştı. Anayasa Mahkemesi, önümüzdeki günlerde Avcı'nın yaptığı bireysel başvuruyu masaya yatıracak. Eğer yüksek mahkeme, 2000 yılı öncesine ilişkin intibak düzenlemesinin yürürlük maddesinin iptali yönünde karar verirse, emeklilere intibak zammının yolu açılacak. İntibak artışı için ayrı ayrı dava açmaya gerek olmayacak.

İntibak, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesi kapsayacak. Emeklilere, önceki intibaktaki gibi 355 liraya varan zam gündeme gelecek. Ayrıca hükümetin yeni torba yasa hazırlığı da intibak bekleyen emeklileri heyecanlandırdı. Emekliler, önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak torba yasa tasarısında bu düzenlemenin yer alıp almayacağını merakla bekliyor. 
 
DERNEK TAKİPTE
 Türkiye Emekliler Derneği, Anayasa Mahkemesi'ne taşınan intibak düzenlemesinin 4 ile 5 milyon arasında kişiyi ilgilendirdiğini belirtiyor. Derneğin hukuk danışmanı Avukat Cafer Tufan Yazıcıoğlu, konuyla ilgili, "Dosyadaki bilirkişi raporu ve ombudsman kararı lehimize olmasına rağmen, Yargıtay mahkemenin verdiği ret kararını onamıştır. Derneğimiz 2000 sonrası emeklilerin intibak hakkı için başlattığı hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir" dedi.

Star Haber