İSTANBUL (AA) - Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) organizasyonu ve Denizbank’ın ana sponsorluğunda turizm aktörlerini bir araya getirecek 7. Uluslararası Resort Turizm Kongresi Antalya'da gerçekleştirilecek.

AKTOB yapılan açıklamaya göre, 29-30 Kasım'da gerçekleştirilecek 7. Uluslararası Resort Turizm Kongresi kapsamında, 2016 yılını zor bir dönem olarak geçiren sektörün 2017-2018 ve sonrasına yönelik yeri, geleceği ve döviz kurlarında meydana gelen konjonktürel değişikler dünya turizminin önemli aktörleri tarafından değerlendirilecek. Kongreye Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un da katılımı bekleniyor.

7. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde, turizmin mevcut durumu ile kısa, orta ve uzun vadeli olası gelişmelerin sektöre yansımaları ele alınacak.

Kongrede dünya ekonomisindeki gelişmeler ve turizme etkileri konusunda sunum yapacak olan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, turizm kredileri konusunda konaklama sektörünü aydınlatacak.

Kongrenin öğleden sonraki oturumunda “Turizme Küresel Bakış” bölümünde konuşmacı olan Alexei Mordashov, Rusya’nın en büyük 4. çelik üreticisi Severstall’ın en büyük hissedarı, Almanya’nın en büyük seyahat operatörü TUI’nin de hissedarı olmasının yanı sıra Rusya’nın ulusal medya grubu ile Bank Rossiya’nın da yatırımcısı konumunda.

Bu yıl FTI Group Üst Yöneticisi (CEO) Dietmar Gunz’un baş konuşmacı olacağı kongrede, Hakan Ateş, Vodafone İcra Kurulu Üyesi Sinan Kızıldağ, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, MTS Group CEO’su Rembert Euling, Severstall Yönetim Kurulu Başkanı Alexei Mordashov, Sunexpress Genel Müdürü Jens Bischof, TUI Hollanda CEO’su Arjan Kers, BDO Hospitality Consulting Mehmet Önkal, Servotel Ömer İsvan ve Cem Kınay konuşmacı ve panelist olarak katılım sağlayacak.

Kongreye, yurt içinden ve yurt dışından seyahat endüstrisinde yer alan turizmin bütün kesimleri ile finansman, danışmanlık, yatırım, işletme, yönetim, tedarikçi marka ve firmaların üst düzey temsilcileri katılacak. Yaklaşık 1000 kişinin kongreye katılım sağlaması bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, “Bizim işimiz turizm. Turizm bu ülkenin milli bir sektörü, petrolü yok ama turizmi var. Turizmde dünyada ilk 5’e girebiliriz. 3.Turizm Şurası sonrası ilk toplanan uluslararası kongremizde bunun mücadelesini ortaya koyacağız." ifadelerini kullandı.

Bu arada, bugüne kadar Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Thomas Cook CEO’su Peter Fankhauser, TUI Norvegian Cruise İş geliştirme Direktörü Jurgen Stille, Der Touristik CEO’su Sören Hartmann gibi etkin isimler katıldı.