ANKARA (AA) - AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyaloğunun ikinci toplantısı yarın Brüksel'de gerçekleştirilecek.

Hazine Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda Türkiye, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığındaki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katıldığı heyet tarafından temsil edilecek.

Avrupa Komisyonunu temsilen ise İş, Büyüme, Yatırım ve Rekabetten sorumlu Komisyon Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen, Ekonomik ve Mali İşler, Vergi ve Gümrüklerden sorumlu Komiser Pierre Moscovici ve Ticaretten sorumlu Komiser Cecilia Malmström toplantılara katılacak.

Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog kapsamında yarın öğleden önce AB-Türkiye İş Diyaloğu düzenlenecek. İş Diyaloğu, Türkiye'nin ilgili Bakanlarıyla Avrupa Komisyonundan muhataplarını, Türkiye ve AB iş dünyasının önde gelen temsilcileri ile bir araya getirerek, doğrudan görüş alışverişinde bulunulmasına olanak tanıyacak.

Diyaloğun resmi temasları ise öğleden sonra gerçekleştirilecek. Söz konusu toplantıda AB ve Türkiye'de yatırımlar, yapısal sorunlar ve reform adımları ile ekonomik görünüm ve makro-ekonomik politikalar ele alınacak.

Toplantılara ilişkin Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen tarafından Avrupa Komisyonu Berlaymont binasında basın toplantısı düzenlenecek. Ortak sonuç bildirisi, Diyaloğun resmi temaslarının tamamlanmasının ardından Hazine Müsteşarlığının internet sitesinde yayımlanacak.