Kamuoyunda 'Jet Fadıl' adıyla bilenen Fadıl Akgündüz'ün vaat ettiği gayrimenkulleri Soma faciası, Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı'nın konuşmalarını gerekçe göstererek sahiplerine teslim etmediği, kiralarını da ödemediği iddia edildi.

İşadamı Fadıl Akgündüz'ün, Bayrampaşa'da yaptığı Caprice Gold Palace Otel'den devremülk alanlara Aralık 2013'te vaat ettiği teslim sözünü tutmadığı, kira gelirlerini de ödemediği ortaya çıktı.

Akgündüz’ün ödeme ve teslim yapmama gerekçelerinin arasında ise Soma faciası, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşması var. Fadıl Akgündüz, bu konuşmaların piyasayı etkilediğini ve ödemelerin bu sebeple geciktiğini iddia etti.

 Fadıl Akgündüz'ün gerekçe mektuplarından bazıları şöyle: ““Hepinizin bildiği üzere 'Gezi olayları' ve '17 Aralık operasyonu' piyasayı ve özellikle mülk satışlarını son on aydır çok etkiledi.

 Özellikle 17 Aralık operasyonundan 30 Mart seçimlerine kadar “Vergi Barışı” taksitlerinin son ödemesinin de 30 Nisan'da yapılacak olması eklenince, piyasadaki nakit ihtiyacı daha da artmıştır…

Bu önemli dönemeci geçerken sizlerin aylık gelirlerinizi birkaç haftadır geç yatırdığımız için sizlerden özür diliyoruz. İnşallah Mayıs ayından itibaren bu ödemeleri tekrar günlük hale getirecek ve hatta eskiden olduğu gibi hesaplarınıza erken yatıracağız. Liderlerimizin deyimiyle 30 Mart'ta bir istiklal mücadelesini başarıyla geçen ülkemizin önünde çok güzel bir gelecek bizleri bekliyor.”

Mayıs ayında ödeme yapmayan Fadıl Akgündüz'ün ikinci gerekçesi ise şöyle: “30 Mart seçimlerinden sonra piyasalara bir hareket gelmesi bizi oldukça sevindirmiş ve satışların eski yüksek seviyelerine geleceği yönünde bizi ümitlendirmişti. Bundan dolayı size gönderdiğim yazıda Mayıs ayında aylık ödemelerinizi günlük düzeye çekebileceğimizi bildirmiştim. Ancak Nisan ayının son haftasından beri piyasayı tedirgin eden bazı gelişmelerin olması ne yazık ki vatandaşın tekrar bir bekleme sürecine girmesine neden olmuştur. Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın ve Barolar Birliği Başkanı'nın konuşmaları ve Soma'daki son elim kazanın belli mihraklar tarafından hükümet aleyhtarı provokatif eylemlere dönüştürülmesinin üzerine Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili belirsizlik de eklenince, gayrimenkul satışları başta olmak üzere piyasalardaki satış hareketleri tekrar bir durgunluğa girmiştir…

Şirketimize telefon ederek her gün aynı soruları sormanız, telefonun diğer ucunda bulunan personelimizin size yeni bir cevap vermesini sağlamayacaktır. Çünkü personelimiz de size belli aralıklarla gönderdiğim bu bilgiler dışında başka bir bilgiye sahip değildir…

Yüce Allah'ın Kuran'ı Kerim'inde buyurduğu gibi “Her zorluğun arkasında bir ferahlık vardır.” ayeti kerimesindeki hikmetin en kısa zamanda tecelli edeceğine olan inancımızı zikrederek sizleri Allah'a emanet ediyorum.”