MÜSİAD Genel Merkezi'nde düzenlenen geleneksel STK iftarında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek Anayasa Değişikliği'nin iş dünyasının önünü açacağını söyledi. Anayasa değişikliğinin Türkiye'ye fırsatlar sunduğunu belirten Genel Başkan Vardan, "Referandum sonucunda Türkiye olarak fırsatları değerlendirip modern ülkeler klasmanına çıkabileceğiz" açıklamasını yaptı. Vardan, aksi olması halinde ise ülke olarak küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalınabileceğini vurguladı.
Yapılan açıklamaya göre, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Mevcut Anayasamız, Türkiye'nin ilerleme hızına ve değişen dünyanın gelişmelerine ayak uyduramadığı gibi, gündemin ruhunu yakalamaktan uzak kalmaktadır. Anayasamız, ülkemizin ilerlemesini engellemektedir" dedi. Yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve daha modern ve yaşanır bir sistemi halkın hak ettiğini vurgulayan Vardan, şunları söyledi:
"Çoğulcu demokrasiye, yenilikçiliğe, toplumda birlik ve beraberliğe, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesine, liyakatin uygulanmasına, adil rekabete, şeffaflık ve istikrara, yargı bağımsızlığına, hukukun üstünlüğüne, kanun önünde eşitliğe ve adalete ulaşabilmek adına Anayasa değişikliğine "Evet' diyeceğiz" açıklamasını yaptı.

12 Eylül'de yapılacak referandumdan çıkacak sonucun Türkiye'nin dünya klasmanında ileride nerede olmak istediğine işaret edeceğini söyleyen Vardan, "Kabul edilmesi halinde, AB'nin bizden yapılmasını beklediği bazı reformların da tamamlanması anlamına gelecek olan Anayasa değişikliği, müzakerelerini sürdürdüğümüz AB sürecine de pozitif bir ivme katacaktır. Ama bizler için, bundan daha önemlisi, 130 milyar dolara kadar ulaşan ihracat rakamlarını görmüş, hemen hemen tüm dünyaya ihracat yapar hale gelen Türk özel sektörünün önü, daha da açılacaktır. Bu sebeple, Anayasa değişikliği paketi, sadece toplumsal kalkınmaya getireceği yüksek standartlarla kalmayacak, aynı zamanda iş dünyasına da doğrudan ve kısa vadede avantajlar getirecektir" dedi.

MÜSİAD Genel Merkezinde düzenlenen iftara İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral, İSO Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil'in de aralarında bulunduğu çok sayıda STK temsilcisi ile üst düzey kamu yöneticisi katıldı.(ANKA)