Ali MERCİMEK / MÜNİH

2010 yılında ünlü Gentzrode Şatosu’nu satın alan Ertürk, Doğu Almanya’da 1876 yılında yapılan bu şatoyu iş ortağı Volkan Başeğmez ile almış, Almanya’nın önde gelen mimarlarından Sandro Graf von Einsiedel’e restore ettirmişti. 

Aynı işadamı bu yılın başlarında Balduinstein bölgesindeki ünlü Schaumburg Şatosu’nu satın almış ve çevre sakinlerine burayı Avrupa Üniverstesi yapma sözü vermişti. Hessen’daki Kransberg Şatosu’nu da satın alan Ertürk’ün son olarak Koblenz yakınlarındaki Montabaur kentindeki ünlü Westerwald askeri kışlasını satın almak için masaya oturduğu öğrenildi. İşadamamının burada büyük bir satış ve fuar alanı kurmak için girişimde bulunduğu bildirildi. Satış işlemlerinde herhangi bir sorunun olmadığı, ancak bölge yönetiminin satışa onay verilmesi için halkın onayına gidilmesi yönünde görüş bildirdiği açıklandı.

Ankaralı işadamı avukatın satış için masaya oturduğu Koblenz yakınlarındaki ünlü Westerwald askeri kışlası, yaklaşık 8 yıldır boş duruyor. Federal Emlak Dairesi BİMA’nın defalardır satışa çıkardığı toplam 153 hektarlık alana sahip kışlaya şimdiye kadar ciddi bir alıcı çıkmadı. (Hürriyet)