İSTANBUL (AA) - Aras Akademi bünyesinde hayata geçirilen İlk Adım Okulları, insan kaynakları alanında dünyanın en prestijli ödül programlarından biri olarak kabul edilen Brandon Hall Mükemmellik Ödülleri’nin "Öğrenmede Oyun ve Simülasyonların En İyi Kullanımı" kategorisinde gümüş ödülün sahibi oldu.

Aras Kargo'dan yapılan açıklamaya göre, dünyanın önemli danışmanlık şirketlerinden Brandon Hall tarafından 15'ten fazla ülke ve 25’in üzerinde sektörden toplam 700 önemli firmanın katılımı ile bu yıl 23’üncüsü düzenlenen uluslararası Brandon Hall Mükemmellik Ödülleri, ABD’nin Miami kentinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Aras Kargo’nun, çalışanlarının işe başlangıçtaki oryantasyon süreçlerini daha etkin kılmak amacıyla 3 yıl önce Aras Akademi bünyesinde hizmete soktuğu İlk Adım Okulları, "Öğrenmede Oyun ve Simülasyonların En İyi Kullanımı" kategorisinde gümüş ödüle layık görüldü. İşe yeni başlayan çalışanların tüm süreçleri birebir deneyimleyerek müşterilerine doğru ve daha kaliteli hizmet vermelerini sağlamak amacıyla ilk defa 2014 yılında uygulamaya başlanan İlk Adım Okulları, söz konusu ödülle beraber uluslararası prestije sahip üçüncü ödülünü kazanmayı başardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aras Kargo Genel Müdürü Hikmet Nuri Bulduk, sahip oldukları yerel bilgi birikimi ve küresel perspektifleri doğrultusunda hayata geçirdikleri birçok yeni uygulama ile kargo sektörünün öncüsü olmayı sürdürdüklerini belirterek, İlk Adım Okulları projesini de bu vizyonun bir parçası olarak konumlandırdıklarını bildirdi.

İşe yeni başlayan çalışanların oryantasyon esnasında günlük iş süreçlerini ve şubede yaşananları birebir deneyimlediklerini, bol uygulamalı ve bol vaka çalışmalı bir simülasyon gerçekleştirildiğini kaydeden Bulduk, "Amacımız, tüm çalışanlarımızın yetkinliklerini geliştirip kurum kültürümüzü daha da sağlamlaştırmak. Bu sayede çalışanlarımızın aidiyet duygusunu da geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl gümüş ödüle değer görülmemiz doğru yolda olduğumuzun göstergesi. Bu açıdan bizim için mutluluk ve gurur verici." ifadelerini kullandı.