İSTANBUL (AA) - Gelecek vaat eden girişimcileri yatırımcılarla buluşturan The Pitcher Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl ikinci kez verilen Arıkovanı Özel Ödülü'nü Octovan projesi kazandı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, girişimci ve yatırımcıyı buluşturmayı amaçlayan ve bu yıl 20 farklı ülkeden başvuruların geldiği The Pitcher ödülleri verildi. Başvurular arasından seçilen en iyi 20 girişimin sahne aldığı etkinlikle girişimciler Türkiye, Avrupa ve Silikon Vadisi'nden 70'i aşkın aktif yatırımcının karşısına çıkarak projelerini tanıtma şansı elde etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Octovan girişimi 40 bin liralık Arıkovanı Özel Ödülü'nü kazandı. Octovan ekibine ödülünü Arıkovanı Ürün Müdürü Didem Cikse verirken, ödülü kazanan proje Arıkovanı'nda fonlamaya sunulacak ve 40 bin liralık ilk siparişi Arıkovanı verecek.

Küçük ve orta ölçekli eşya taşıma ihtiyacı olan kullanıcılar ile nakliyecileri bir araya getiren Octovan, nakliye işlerini daha güvenilir, sigortalı ve kolay ulaşılabilir hale getiren bir uygulama. Octovan, artırılmış gerçeklik entegrasyonu ile taşınacak eşyanın hangi araca nasıl yüklenmesi gerektiğini kullanıcıların anında görebilmelerini sağlıyor.

Yenilikçi teknoloji girişimlerini desteklemeyi amaçlayan Turkcell'in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı, girişimcilerin projelerini hayata geçirmek için ihtiyaç duydukları kaynağa toplum desteğiyle ulaşıyor. Arıkovanı girişimcilerin projelerini hayata geçirmelerine destek olarak geleceğin teknolojilerin şekillenmesinde çok önemli bir rol oynarken, Türkiye'nin girişim ve teknoloji ekosisteminin gelişmesine de katkı sağlıyor. Platformda bugüne kadar 5 bin 300 proje 3,7 milyon TL'den fazla destek topladı.