Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, 150 bini aşkın işverenin üye olduğu, Türkiye'nin ikinci büyük odası olarak Kıdem Tazminatı Fonu kurulmasını desteklediklerini söyledi. Bezci, Başbakan'ın "Türkiye'nin iç huzuru, barışı her şeyden önce çalışma hayatının huzuruna bağlıdır" sözlerini sonuna kadar desteklediklerini belirterek, "Çalışma hayatının huzurunu sağlamak ve korumak için biz de elimizi taşın altına koyacağız" dedi. 

Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, 9 yıldır toplanamayan Çalışma Meclisi'nin kıdem tazminatı, esnek çalışma, taşeronluk gibi iş yaşamını ilgilendiren konuları görüşmek üzere toplandığını hatırlattı. Toplantıya Ankara Ticaret Odası'ndan bir heyetin de katıldığını kaydeden Bezci, iş yaşamının sadece işçi ya da sadece işveren tarafının fayda sağlamasıyla sağlıklı şekilde işlemeyeceğini savundu. Bezci, "İşçi olmadan işveren olmaz, işveren olmadan da işçi olmaz. İki kesimin de varlığını sürdürmesi birbirine bağlı. Bu yüzden bir tarafın fayda sağlayıp öteki tarafın zarar göreceği bir çalışma hayatı ekonomiyi de arzulanan hedeflere taşımaz" ifadelerini kullandı. 

-ATO MECLİSİNDE "ÇALIŞMA KOMİSYONU"-

Ankara Ticaret Odası meclis ve komite üyelerinin de iş yaşamını ilgilendiren konuları gerek komite toplantılarında gerekse meclis toplantılarında dile getirdiğini kaydeden Bezci, en son yapılan meclis toplantısında çalışma hayatına getirilecek yasal düzenlemelere müdahil olacak çalışmaları yapmak üzere bir komisyon oluşturulduğunu bildirdi. 
Çalışma Komisyonu'nun başta kıdem tazminatı olmak üzere, taşeronluk, esnek istihdam gibi konuları detaylıca inceleyerek, işverenler açısından raporlayacağını anlatan Bezci, şunları kaydetti:
"Türkiye ekonomisinin büyümesi ve yeni istihdam alanlarının açılmasının özel sektörün güçlü olmasına bağlı olduğu gerçeğini kimse inkar edemez. Ankara Ticaret Odası komite ve meclis üyelerimiz reel sektörün canlanması ve uluslararası rekabet gücünün artması için çalışma barışını bozan unsurların zaman geçirmeden düzenlenmesi gerektiğine inanıyor. Kıdem tazminatı bazı küçük ve orta boy işletmelerimiz için sermayelerinin sıfırlanması anlamına geliyor. Taşeron firmalar önceki işverenden tahsil edilemeyen kıdem tazminatlarından da sorumlu tutularak iş yapamaz duruma getiriliyor. Konu işveren için de can yakıcı hale bürünmüştür. Biz Ankara Ticaret Odası olarak kıdem tazminatı konusunda tarafız ve bizim de razı olacağımız bir yasal düzenleme oluşturuluncaya kadar her aşamayı takip ederek müdahale etme kararlılığındayız." (ANKA)