İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı 2.Başkanı Avukat Hüryaşar Ziyaettin Sezer'in İstanbul'da en fazla vergi ödeyecek 19.vergi rekortmeni olması Erzurumlular tarafından memnuniyetle karşılandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2012 yılı gelirleri için Mart ayında verilen yıllık gelir vergisi ile gayrimenkul sermaye iradı elde eden mükelleflerce verilen yıllık gelir vergisi beyannameleri çerçevesinde, en çok gelir vergisi ödeyecek 100 mükellefin listesini açıkladı.

Açıklanan listeye 19. sıradan giren İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı 2. Başkanı Avukat Hüryaşar Ziyaettin Sezer, Türkiye'nin en çok vergi veren 19. kişisi olarak Erzurumlulara büyük bir gurur yaşattı.

Kamuoyunda Beyaz Enerji Davası olarak bilinen davanın avukatı olan Hüryaşar Ziyaettin Sezer'in 2012 yılında ödediği vergi tutarının 6.153.486 TL. olduğu açıklandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıkladığı listeye göre Hüryaşar Ziyaettin Sezer, aynı zamanda bütün Türkiye genelindeki avukatlar arasında ise en çok vergi veren isim oldu.


7 AVUKAT vergi rekortmenleri listesinde