ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi başta olmak üzere siber güvenliğin sağlanmasının önemli olduğunu belirterek, "Hükümet olarak bu konuda her türlü tedbiri aldık, almaya devam ediyoruz." dedi.

Arslan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, editör ve muhabirlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı, son dönemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Bakan Arslan, özellikle siber saldırılar karşısında seçim güvenliğini sağlamak adına Bakanlık olarak ne gibi tedbirler aldıklarının sorulması üzerine, bütün seçimlerde güvenliğin sağlanması ve halkın iradesinin sandığa doğru yansıması konusunda çok titiz davrandıklarını, 24 Haziran'daki seçimde de aynı titizliği göstereceklerini söyledi. "Hükümet olarak bu konuda her türlü tedbiri aldık, almaya devam ediyoruz." ifadesini kullanan Arslan, Yüksek Seçim Kurulunun da seçime hazırlık konusundaki başarılarının ortada olduğunu vurguladı.

Arslan, seçimler için geri sayımın sürdüğünü, herhangi bir sıkıntı yaşanmadan vatandaşların iradesinin sandığa doğru yansıması adına gerekeni yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Siber güvenliğin önemine işaret eden Arslan, "Bununla ilgili, ister kamu ister özel sektör olsun konunun taraflarının bu işle ilgili birimlerini uyarıyoruz ve almaları gereken tedbirleri onlara yazılı olarak deklare ediyoruz." diye konuştu.

Arslan, sistemde herhangi bir aksaklık olmaması ve ilgili kurumların kesintisiz hizmet verebilmelerinin üzerinde titizlikle durduklarının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Burada kamu-özel ayrımı yok. Çünkü bu bir sistem bütünlüğü. Sonuçta GSM operatörlerini, servis sağlayıcıları düşünürseniz, sadece seçim sathı mahalli olarak bakmamak lazım. Siber güvenlik sürekli önemli. Finans sektörüne, ekonomiye yönelik bu kadar saldırının olduğu bir ortamda, 15 Temmuz sonrası da dahil biz her türlü tedbiri aldık, almaya devam ediyoruz."

- "Cumhurbaşkanlığı sisteminde iş yapma kolaylığı gelecek"

Arslan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin büyük projelere etkisine ilişkin de özellikle yasama ve yürütmenin tamamen birbirinden ayrıldığı yeni uygulamanın işlemleri kolaylaştıracağını anlattı.

Yürütmenin, yönetimin başı olan cumhurbaşkanının ortaya koyduğu siyaset çerçevesinde görevini yapacağını dile getiren Arslan, "Biz de bütün büyük projeleri yaparken Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti hükümetlerinin aynı düşünce çerçevesinde işlere bakmasının avantajından kaynaklı işlerimizi rahatlıkla yürütebildik. Özellikle koalisyon dönemlerinde bu işleri yapmanın ne kadar zor olduğunu gördük, biliyoruz. İşte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde bütün bunlar aradan çıkacak. İş ve işlem yapma kolaylığı gelmiş olacak." ifadesini kullandı.

Sistem çerçevesinde 5 yıl sonra millete hesap verileceğini anımsatan Arslan, başka şeylerle zaman kaybetmeyeceklerini, işlerine odaklanacaklarını söyledi.

- "Ana muhalefet hala sistemi anlamıyor"

Birilerinin hala Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlamadığını dile getiren Arslan, "Yeni sistemde ülkenin, yürütme anlamında tamamen cumhurbaşkanına ve onun kurduğu bakanlara ve hükümet sistemine göre şekilleneceğini, idarenin burada olacağını biliyoruz ama belli ki ana muhalefet hala bunu anlamış değil, anlamadığı için de 'Ben gelirsem büyük projelerin tamamını durduracağım.' diyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Asya ile Avrupa arasında köprü konumunda olduğuna dikkati çeken Arslan, küresel ölçekli taşımacılık faaliyetlerinin Türkiye üzerinden gerçekleşebilmesi için bölünmüş yolların, hızlı tren hatlarının, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray, Osmangazi ve 1915 Çanakkale köprüleri, Kanal İstanbul, Büyük İstanbul Tüneli gibi projelerin hayata geçirilmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

Arslan, CHP'nin yap-işlet-devret modeline yönelik eleştirilerine yanıt verirken, büyük projelerin ülkenin kendi öz kaynaklarıyla yapılmak istenmesinin Anadolu'nun hiçbir yerinde yol yapılmaması, ülkenin her yerine hızlı tren götürülememesi gibi sonuçlar doğuracağını belirtti.

Bu modelle büyük projeleri yaparken ülkenin öz kaynaklarıyla da Anadolu'nun diğer yerlerine hizmet götürdüklerini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Ülkenin her yerine hizmet götürüyoruz, ulaştırma koridorlarını tamamlıyoruz. Büyük projeleri durdurur, yap-işlet-devret modelini devreden çıkarırsanız, bu büyük Türkiye hedefinden vazgeçmek, küçülen ve şamar oğlanı olan Türkiye'ye doğru gitmek anlamına geliyor. Allah'tan millet bunu çok iyi biliyor. Allah'tan millet, AK Parti olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ne yapmak istediğimizi çok iyi biliyor, bildiği için de sonuna kadar destekliyor. Allah'tan milletimiz, kafa karışıklığı olanlar gibi düşünmüyor. Milletimizin herhangi bir şekilde kafa karışıklığı yok ama bu bize gevşemek, boş durmak gibi bir hak tanımıyor. Biz de kendimizi, hedeflerimizi, AK Parti olarak hangi hedefler doğrultusunda yürüdüğümüzü ve bu ülkeyi nereye götürdüğümüzü tekrar tekrar, doğru bir şekilde anlatmalıyız. Eminim ki biz doğru anlatacağız, biz doğru anlattığımızda da hiç şüphemiz yok ki milletimiz her zamanki gibi en doğru şekilde anlayacak ve en doğru şekilde kararını verecek. O karar da ülkemizi gelecek hedeflerine yürütecek karar olacak. O karar da hedefleri, planları, programları olan Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar Cumhurbaşkanı olması, yasama erkinde de onun kadar güçlü bir AK Parti kadrosunun Mecliste olması anlamına geliyor. O yüzden yeni dönemde biz bu projeleri çok daha hızlı hayata geçirmiş olacağız."

(Sürecek)